Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 27 maart 2008
De 'heldendaden':

Omstanders grijpen overvallers

Tijdens een overval op klaarlichte dag op een juwelier in Enschede, weten omstanders de twee overvallers te grijpen en vast te houden tot de politie arriveert. Ondanks dat er een fikse worsteling plaatsvindt, geven de omstanders niet op. De overvallers worden door de politie meegenomen.

Succesvolle reanimatie

Twee dames in Hengelo treffen een man aan op straat die blijkbaar onwel is geworden. Ze beginnen onmiddellijk met reanimatie. Als de ambulance arriveert heeft de man al weer een zelfstandige ademhaling. Dankzij het optreden van de dames heeft de bejaarde man het overleefd.

Man houdt inbreker vast

Een voorbijganger houdt op straat een inbreker aan die net daarvoor op klaarlichte dag had ingebroken en dacht met de buit te kunnen wegwandelen. De inbreker wordt overgedragen aan de politie en blijkt een bekende te zijn van de politie in Duitsland.

Man gered van verdrinkingsdood

In december zien twee inzittenden van een auto een andere auto het kanaal bij Vriezenveen inrijden. Ze aarzelen geen moment, stoppen en gaan het ijskoude water in. Ze weten de man uit zijn auto te bevrijden en op de wal te brengen. Zonder dit optreden had het slachtoffer het zeker niet overleefd! Overigens hebben de twee helden het er zelf ook goed van afgebracht, ondanks de vrieskou en het ijskoude water.

Dader dodelijke steekpartij aangehouden

Tijdens een vechtpartij op een camping in Ootmarsum, waarbij een dodelijk slachtoffer viel, hebben omstanders ervoor gezorgd dat er niet meer slachtoffers vielen en dat de dader uiteindelijk aangehouden kon worden.

Bedankt
De heer Deelman bedankte de aanwezigen voor hun daadkrachtige optreden en had voor hen een korpsgeschenk en een bos bloemen. Na afloop van het officiële gedeelte was er een rondleiding in het Trainingscentrum. Daarna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog nagepraat, waarna de avond werd afgesloten. Door de 'helden' werd de aandacht en waardering voor hun optreden erg op prijs gesteld.

Politie neemt dieren in beslag

Vriezenveen

De politie in Vriezenveen heeft woensdag 26 maart meerdere dieren in beslag genomen, die in een verblijf bij een woning aan de Daarlerveenseweg stonden. De dieren waren slecht verzorgd en het verblijf verkeerde in erbarmelijke toestand.

Op woensdagochtend 26 maart werd meerdere keren bij de politie gemeld dat een geit op sterven na dood in een weilandje bij een woning aan de Daarlerveenseweg in Vriezenveen lag. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een aantal dieren aan in het in de melding genoemde dierenverblijf, die onder erbarmelijke omstandigheden verkeerden.

In het verblijf werd onder meer een dood schaap aangetroffen. Een geit had verwondingen aan de borst en de knieën. Ook werden enkele ernstig vermagerde dieren aangetroffen, waaronder een pony en drie zwijntjes. De dieren hadden geen water en voer en het verblijf was bezaaid met uitwerpselen van de dieren.

Uit onderzoek bleek, dat de politie in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op 9 januari eveneens op het genoemde adres een controle had uitgevoerd. Bij deze controle bleek een dood dier in de wei te liggen en werden zeven honden in beslag genomen vanwege de slechte staat van verzorging waarin de dieren verkeerden. Bij een hercontrole op 14 februari bleek opnieuw niet aan gemaakte afspraken te zijn voldaan, zodat de 23-jarige bewoonster, tevens eigenaresse van de dieren, een proces-verbaal kreeg.

De huidige aangetroffen situatie en de onverzorgde toestand van de dieren was voor de politie opnieuw aanleiding om twee geiten en een pony in beslag te nemen. De dieren werden elders ondergebracht. Tegen de 24-jarige eigenaresse van de dieren wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-038136)

Duo aangehouden voor diefstal bij benzinestation

Deurningen

Een 20-jarige man uit Hengelo werd dinsdag 25 maart aangehouden. Op woensdag 26 maart werd eveneens een 18-jarige man uit Overdinkel aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht op donderdag 6 maart een mobiele mengsmeringpomp te hebben weggenomen bij een tankstation aan de Deurningerstraat in Deurningen.

Op donderdag 6 maart deed een 40-jarige medewerker van een tankstation aan de Deurningerstraat in Deurningen aangifte, omdat de voorafgaande nacht tussen 03.00 en 03.30 uur een mobiele mengsmeringpomp was weggenomen bij het bedrijf.

De politie stelde een onderzoek in naar de mogelijke daders van de diefstal. Naar aanleiding van het onderzoek konden op dinsdag 25 en woensdag 26 een 20-jarige Hengeloër en een 18-jarige man uit Overdinkel worden aangehouden. Het tweetal werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden voor hun daad. (08-029025)

Medicijnen verloren

Denekamp

Bij een apotheek aan de Grotestraat in Denekamp is een cliënt vermoedelijk op zaterdag 22 maart medicijnen verloren. De medicijnen kunnen gevaarlijk zijn. De politie verzoekt de vinder de medicijnen af te geven bij een apotheek of op het politiebureau.

Vlak voor Pasen is een cliënt van een apotheek aan de Grotestraat in Denekamp medicijnen verloren. De precieze locatie van het verliezen van de medicijnen is niet te achterhalen, echter de politie waarschuwt voor mogelijke risico's indien de medicijnen door bijvoorbeeld kinderen gevonden worden.

De medicijnen, 90 tabletten (40 mg) van het merk Pravastatine en 30 tabletten (100 mg) van het merk Vlecanidacet. Indien deze middelen onjuist worden ingenomen kan dit, met name voor kinderen, tot gezondheidsrisico's leiden.

De politie verzoekt een eventuele vinder van de verloren medicijnen om deze in te leveren bij een apotheek of af te geven op het politiebureau. (08-038468)

Politie zoekt getuigen brandstichting

Enschede

In een bedrijfspand aan de Wesselernering in Enschede heeft in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart brand gewoed. De politie heeft het vermoeden dat er sprake is van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 27 maart werd omstreeks 03.50 uur gemeld dat er brand was in een bedrijfspand aan de Wesselernering in Enschede. De politie arriveerde tegelijkertijd met de brandweer, die het vuur bluste. Uit onderzoek bleek dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart iets verdacht hebben gezien in de directe omgeving van de zaak aan de Wesselernering, dat mogelijk verband kan houden met de brandstichting in het pand. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-038292)

Man aangehouden wegens mishandeling

Enschede

Een 23-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart aangehouden, omdat hij de voorafgaande avond een 26-jarige bewoner van een studentenhuis aan de Laaressingel in Enschede heeft mishandeld.

Op woensdagavond 26 maart werd omstreeks 22.35 uur gemeld dat een 26-jarige bewoner van een studentenhuis aan de Laaressingel in Enschede was mishandeld door een vriend van een 19-jarige huisgenote. Ter plaatse spraken agenten met het 26-jarige slachtoffer. Hij vertelde dat hij onenigheid had gehad met de vriend van een 19-jarige huisgenote. De onenigheid liep uit op een handgemeen, waarbij de 26-jarige Enschedeër verwondingen in het gezicht opliep. De 19-jarige huisgenote en de dader van de mishandeling waren voor de komst van de politie reeds weggereden in de auto van de verdachte.

De politie stelde een onderzoek in naar de dader van de mishandeling. Aan de hand van het opgegeven signalement werd omstreeks 02.30 uur op de P.C. Hooftlaan in Hengelo een auto met als bestuurder een 23-jarige man uit Hengelo aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. In de loop van donderdagochtend 27 maart kon de man, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de 23-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-038261)

Jongen bedreigt supermarktpersoneel

Nijverdal

Een 16-jarige jongen uit Nijverdal werd woensdag 26 maart aangehouden, omdat hij op vrijdag 14 maart de 41-jarige eigenaar van een supermarkt aan de Bachlaan in Nijverdal heeft bedreigd.

Op vrijdag 14 maart werd omstreeks 19.20 uur gemeld dat de eigenaar van een supermarkt aan de Bachlaan in Nijverdal bedreigd was. Ter plaatse spraken agenten met de 41-jarige eigenaar. De man vertelde dat hij in de winkel was beledigd en met de dood was bedreigd door een jongeman. De 41-jarige deed aangifte van bedreiging en belediging.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de jongeman. Naar aanleiding van het onderzoek werd op woensdag 26 maart een 16-jarige jongen uit Nijverdal aangehouden. De jongen meldde zich op uitnodiging bij de politie. De 16-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-032910)

Bromfietscontrole

Harbrinkhoek

Woensdagmiddag 26 maart heeft de politie een bromfietscontrole gehouden aan De Krön in de Harbrinkhoek (gemeente Tubbergen.) In totaal werden 25 bromfietsers gecontroleerd, 9 bromfietsers kregen een boete omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was. Twee bromfietsers kregen een boete omdat zijn aan de verkeerde kant van de weg reden. (08-038222)

Fietser gewond bij aanrijding

Nijverdal

Op woensdag 26 maart is een 77-jarige fietser uit Nijverdal gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 17.30 uur fietste een 77-jarige Nijverdaller over de Meester Ponsteenlaan in zijn woonplaats. Ter hoogte van de school De Reggesteijn, stak hij plotseling de weg over. De eveneens op de Meester Ponsteenlaan rijdende 22-jarige Hellendoornse bestuurder kon met zijn personenauto de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 77-jarige fietser raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-038164)

Minke Schoon: 053-4555588


---- --