Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 27-03

BERGEN OP ZOOM, 27 maart 2008

Tweetal aangehouden voor inrijden op politiewagen

STANDDAARBUITEN: De politie hield donderdagochtend rond 11.00 uur twee personen aan bij hun woning in Standdaarbuiten. Ze worden ervan verdacht de voorgaande nacht met een auto op een politiemedewerker te zijn ingereden.

Op donderdag kreeg de politie rond 02.00 uur melding dat er een auto met groot licht op de Veerstraat stond. De bestuurder zou volgens de melder betrokken zijn bij een ruzie in de buurt. De politie ging poolshoogte nemen. Op de Havenstraat werd een politieauto met hoge snelheid benaderd door een auto. Deze reed op de verkeerde weghelft en reed op de politieauto in. De politiemedewerker kon de auto nog net ontwijken. De politie zette de achervolging in. Op de rotonde op de Markweg remde de automobilist plotseling krachtig en de politiemedewerker kon het voertuig niet op tijd tot stilstand brengen. Er ontstond een aanrijding. De bestuurster raakte hierdoor lichtgewond en heeft letsel aan knie en rug. Hiervan is aangifte opgenomen.

De politie verloor de bestuurder uiteindelijk uit het oog. Donderdagochtend hield men een 36-jarige man uit Standdaarbuiten aan als verdachte van poging tot doodslag. Ook zijn 68-jarige moeder uit Standaarbuiten is aangehouden als medeplichtige omdat zij bij haar zoon in de auto zou hebben gezeten.
De man is gezien zijn mentale staat overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Man aangehouden na inbraak en poging brandstichting

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagochtend een 41-jarige man uit Roosendaal aan. De man wordt ervan verdacht woensdag bij de woning zijn ex-vriendin in de wijk Burgerhout te hebben ingebroken. In de woning richtte de man vernielingen aan. Ook zou hij geprobeerd hebben brand te stichten bij de woning en heeft hij de 37-jarige Roosendaalse meerdere malen bedreigd.
De vrouw deed afgelopen week aangifte van bedreiging. Woensdag maakte ze melding van inbraak in haar woning en bleek er ook sprake te zijn van poging tot brandstichting.

Man aangehouden voor roekeloos rijgedrag

HOEVEN: De politie wilde op donderdag even voor 03.00 uur een auto controleren op de Parallelweg in Etten-Leur. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor richting Hoeven. De automobilist reed snelheden tot ruim 125 kilometer per uur en reed erg gevaarlijk. De man reed richting Hoeven, waar hij werd opgevangen door de politie op de Bovendonksestraat. De man is aangehouden voor roekeloos rijden. Hij bleek ook een hoeveelheid, vermoedelijk, GHB in zijn bezit te hebben. Dit is in beslag genomen. De 27-jarige man uit Sint Willebrord is verhoord. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor doorrijden na aanrijding

ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdag om 22.25 uur een 31-jarige man uit Etten-Leur aan op de Concordialaan. De man was volgens de aangifte van een 30-jarige man uit Klundert op hem ingereden en had daarvoor een ongeval veroorzaakt. De 30-jarige man reed over de Strijpenseweg toen een bestelbus plotseling van links kwam vanaf de Leursche Haven. De bestuurder verleende geen voorrang en de man uit Klundert moest hard remmen. Zijn voertuig gleed tegen de wegversmalling aan waardoor zijn voertuig beschadigde. De andere bestuurder reed door. De man uit Klundert reed achter hem aan richting Zevenbergen en raakte hem vervolgens kwijt. Even later zag hij de bestelbus weer aankomen en wilde hem tot stoppen manen. Hierbij reed de bestuurder, volgens de aangever, op hem in. Hij kon net opzij springen. Even later hield de politie de verdachte aan. Hij verklaarde niets te hebben gezien van de aanrijding en bang te zijn geweest voor zijn achtervolger. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Zoon mishandelt ouders

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagavond een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor huiselijk geweld. De man zou zijn ouders op woensdag hebben mishandeld. Ook zou hij huisraad hebben vernield. De man zou zijn moeder hebben geslagen en zijn vader een kopstoot hebben gegeven. De man is aangehouden in zijn ouderlijke woning in de wijk Zeekant. De man is in verzekering gesteld.

Burenruzie eindigt met aanhouding

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagmiddag een 73-jarige Roosendaler aan voor mishandeling. De man werd bij zijn woning aangehouden, nadat hij zijn 47-jarige buurman zou hebben geslagen met een ijzeren pijp. Dit gebeurde aan de Sint Josephsstraat. De twee hadden een conflict over een schotelantenne. Dit conflict liep uit de hand en eindigde in mishandeling. De verdachte ontkende tijdens verhoor geslagen te hebben.

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Dokter Brabersstraat hield op woensdagmiddag twee minderjarigen aan voor winkeldiefstal. De twee 14-jarige Belgische meisjes hadden geprobeerd voor 75,- sieraden weg te nemen. Voorbij de kassa werden ze aangehouden en overgedragen aan de politie. De twee gaven de diefstal toe. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg