Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda 27/3

BREDA, 27 maart 2008

Dronken cafébezoeker aangehouden voor lokaalvredebreuk

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur op de Grote Markt een 35-jarige Bredanaar aangehouden ter zake lokaalvredebreuk. De verdachte weigerde een café te verlaten terwijl dit uitdrukkelijk door de eigenaar gevorderd werd. Bij zijn arrestatie pleegde hij bovendien nog verzet.

De agenten werden vannacht gestuurd naar een melding van een café eigenaar die een lastige klant binnen had zitten, die niet weg wilde gaan. Ter plaatse vertelde de kastelein dat een man wiens gezicht helemaal onder het snot zat, zich vervelend opstelde en weigerde het café op zijn verzoek te verlaten. Vervolgens vorderde de cafébaas in bijzijn van de politie agenten de klant dat die het pand moest verlaten. Hierop ging de man die onder invloed was van alcohol niet in waarna hij door de agenten werd aangehouden. Hij pleegde daarbij flink verzet, dat door de dienders werd gebroken. Vandaag verklaarde de verdachte dat hij de reden dat hij buiten gezet werd onzinnig vond. Hij had verzet gepleegd omdat hij nogmaals het gesprek met die barman had willen aangaan. Hij is na verhoor

Arrestatie na vernieling ruit

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht omstreeks 01.10 uur in Etten-Leur een 39-jarige inwoner aangehouden ter zake het vernielen van een ruit van de voordeur van een woning aan de Kerkwerve.

De huurder verklaarde dat hij vannacht met enkele andere mensen in de woning was. Zij hoorden een klap en zagen even later dat de ruit van de voordeur was ingeslagen. Een van de aanwezigen zag dat de dader, zo verklaart hij, een bekende was. De politie heeft kort daarna deze verdachte aangehouden. Hij weigerde open te doen waarna de politie een ruit heeft ingeslagen en de man alsnog heeft gearresteerd. De verdachte gaf vandaag toe dat hij bij de bedoelde woning was geweest. Hij zou daar alleen hebben staan schreeuwen en niets vernield hebben. Oorzaak van het tumult is wellicht een ruzie.

Man aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking

BREDA: Een medewerker van een bedrijf aan de Zinkstraat hield donderdagochtend een 20-jarige Bredanaar aan voor diefstal in dienstbetrekking. De man wordt ervan verdacht meerdere malen gloednieuwe apparatuur te hebben weggenomen. De apparatuur zou worden geleverd aan klanten van het bedrijf. Deze meldden meerdere malen dat ze de zending niet hadden ontvangen. Het bedrijf schakelde de bedrijfsrecherche in en hield na onderzoek de man donderdagochtend aan. Hij werd overgedragen aan de politie. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Kantine verwoest door uitslaande brand

CHAAM: Vannacht werd omstreeks 03.20 uur een brand gemeld in een kantine van een camping aan de Schaanstraat. Er waren geen mensen in het gebouw. De brandweer was de brand om 05.11 uur meester. Salvage is in kennis gesteld en zou namens de verzekeringsmaatschappij een medewerker ter plaatse sturen om de 1e maatregelen te nemen. De oorzaak van de brand is onbekend. Er zijn op dit moment echter geen aanwijzingen dat het om brandstichting gaat.

Slachtoffer steekpartij doet toch aangifte, politie zoekt getuigen

BREDA: Zoals eerder gemeld is de nacht van zaterdag op zondag kort voor 03.00 uur een 19-jarige Bredanaar met een mes in zijn borst gestoken. Het incident heeft zich, vermoedelijk op het Kerkplein of in een van de aangrenzende straten voorgedaan. Het slachtoffer heeft, hoewel hij dat aanvankelijk niet van plan was, toch aangifte gedaan. De politie is nu op zoek naar getuigen van deze zaak.

Het slachtoffer verklaarde dat hij met een vriend een horecazaak aan de Grote Markt bezocht had. In het café kregen zij ruzie met twee jongens. Een van die knapen gaf hem een kopstoot, waarna een vechtpartij ontstond. Direct daarop werd het viertal door portiers buiten gezet. Korte tijd nadat incident kwamen de twee jongens hun belagers buiten opnieuw tegen. Er ontstond wat duw- en trekwerk. Na afloop daarvan zag de 19-jarige man dat zijn shirt bebloed was en dat hij kennelijk met een mes in zijn bovenlichaam gestoken was. Dit moet door een van de twee belagers gedaan zijn. Het zou gaan om twee jongens van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst in de leeftijd van 19 tot 22 jaar oud. Het slachtoffer heeft een steekwond in de borst, rug en linkerarm. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De politie roept getuigen van dit incident op te bellen met 0900-8844.

Bedelaars aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen in het Valkenberg twee vrouwen uit Breda, 20 en 27 jaar aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren. De 'dames' werden door de politie gecontroleerd omdat zij zich opdringerig aan een voorbijganger om geld vroegen. Beide verdachten kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Auteur: Willem van Hooijdonk