ABVAKABO FNV

Sfeer bij overleg cao ziekenhuizen wordt grimmiger

Het overleg voor de cao ziekenhuizen verloopt verre van soepel. Er is alleen gesproken over de eis van de werkgevers dat de 55+ regeling wordt gesloten in 2010 en dat de daarbij vrijvallende ruimte budget neutraal ingezet wordt binnen alle leeftijdsgroepen. In plaats van de 55+ regeling komt er voor iedere werknemer een potje geld. Dat betekent dat werknemers, die ouder zijn dan 55 jaar hun rechten verliezen. De werkgever vindt dat de inzet van het budget moet gebeuren onder de voorwaarden die al gelden voor het aanwenden van doelen uit het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Tijdens het laatste overleg op 26 maart jl. heeft ABVAKABO FNV de werkgevers twee plannen meegegeven om de afschaffing zonder nadelige gevolgen voor het personeel te laten verlopen. Eén plan betreft een opbouwsysteem op basis van de huidig opgebouwde rechten. Deze opbouw moet uiteindelijk bij een volledige dienstbetrekking op basis van 40 arbeidsjaren leiden tot hetzelfde behoud van volume. Het andere plan betreft het doorlichten van de aard en noodzaak van de huidige regeling en het mogelijk oplossen van oneigenlijk gebruik, als dat er zou kunnen zijn. Over beide valt wat ons betreft te praten.

De overige punten zoals vermeld in de inzet zijn nog niet besproken. Op de website http://www.mijnzorgcao.nl kunt u aangeven welke punten u belangrijk vindt voor uw nieuwe cao.