Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 27-03

OOSTERHOUT NB, 27 maart 2008

Twee Tilburgers gepakt na inbraak op bouwterrein Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER:Twee Tilburgers (18 en 23 jaar) zijn woensdag aangehouden op verdenking van een inbraak op een bouwterrein aan de Kloosterweg op zondagmorgen 9 maart. In die nacht, rond 03.00 uur, trof de politie bij het terrein een bestelauto aan met goederen (o.a. gereedschappen en geluidsapparatuur) die afkomstig waren uit een bouwkeet op het terrein. De dieven werden vermoedelijk gestoord toen het alarm afging en een beveiliger ter plaatse kwam. De bestelauto staat op naam van de oudste Tilburger. Uit daaropvolgend onderzoek kwam ook de tweede verdachte in beeld. Beide mannen zijn ingesloten op het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De eigenaar van het bouwbedrijf heeft aangifte gedaan van de diefstal van diverse goederen.

Dakloze man aangehouden wegens fietsendiefstal

WAALWIJK: De politie heeft woensdagavond kort voor 20.00 uur een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde op het St. Jansplein. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een fiets. Begin maart deed een 56-jarige Waalwijker aangifte, nadat zijn fiets uit een schuur aan de Hoogeinde was gestolen. Kort daarna zag de Waalwijker zijn fiets terug op Marktplaats waar het rijwiel te koop werd aangeboden. Daarop schakelde de gedupeerde man de politie in. Uit daaropvolgend onderzoek leidde het spoor naar de dakloze man die tijdelijk in Waalwijk verblijft. De 29-jarige verdachte is ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld.

Twee hennepkwekerijen in Waalwijk geruimd

WAALWIJK: Het hennepteam van het district Oosterhout heeft woensdag tijdens een hennepruimactie in Waalwijk twee kwekerijen opgerold. In een woning aan de Diepenbrocksingel werden op zolder zo'n tweehonderd planten aangetroffen. De 36-jarige bewoner en zijn 30-jarige vrouw werden aangehouden. Er was sprake van diefstal van stroom. Datzelfde was het geval bij een kwekerij in een woning aan de Grotestraat. Ook daar werden op zolder hennepplanten gevonden, zo'n 250. De 34-jarige bewoner is aangehouden. Beide kwekerijen zijn geruimd, alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden; proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

Sleeuwijker aangehouden na huiselijk geweld

SLEEUWIJK: Een 49-jarige inwoner van Sleeuwijk is woensdagavond kort na 20.00 uur aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou in hun woning zijn vrouw geslagen en getrapt hebben tijdens een ruzie. Het slachtoffer is vervolgens gevlucht naar een kennis en belde daar de politie. De Sleeuwijker is ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole Midden-Brabantweg na klachten omwonenden

KAATSHEUVEL: Diverse agenten van het team Waalwijk/Loon op Zand hebben donderdag een verkeerscontrole gehouden op de kruising Midden-Brabantweg-Europalaan (nabij Efteling-hotel). Aanleiding voor de controle, die van 07.30 tot 11.30 uur uur werd gehouden, was de klacht van omwonenden dat er op die plek zo vaak door een rood verkeerslicht werd gereden. Ook gebeurde er vorig jaar nog elf ongevallen op genoemde kruising.

In totaal zijn er tien bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht. Acht pasanten kregen de prent direct mee, twee andere bestuurders krijgen die thuisgestuurd. De politie kondigt aan vaker soortgelijke controles te houden.

Rotterdammer steelt mobieltjes uit magazijn telefoonwinkel

WAALWIJK: Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is donderdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden wegens diefstal. Dat gebeurde bij een telefoonwinkel in winkelcentrum De Els. De jongen zou twee GSM's uit het magazijn hebben gestolen, terwijl hij in de telefoonwinkel voor een bedrijf samen met een collega audio-apparatuur aan het plaatsen was. Toen de bedrijfsleider van de winkel rond 14.00 uur de mobieltjes mistte, riep hij alle aanwezige mensen bij elkaar. De 15-jarige jongen biechtte toen zijn actie op, maar gaf slechts één telefoon terug, de andere zou hij niet hebben. Daarop besloot de bedrijfsleider de politie te bellen. De verdachte is ingesloten op het bureau; een onderzeok wordt ingesteld.

Auteur: Andre van den Hul