VVD


27-3-2008

VVD laatste bastion tegen paternalisme en bemoeizucht van het CDA

De schuldenproblematiek moet worden aangepakt. Dit doe je echter niet door een verbod in te voeren op leenreclames vindt VVD woordvoerder Atzo Nicolai.

De leenreclames moeten kritisch worden bekeken en mogen nooit misleidend zijn; de Autoriteit Financiële Markten moet hierop toezien. Maar dit is nog geen reden om de reclames in zijn geheel te verbieden. Het belang van reclame is nu juist vrije informatievoorziening zodat mensen kunnen kiezen, dit mag niet zomaar worden ingeperkt.

"Het CDA heeft een ander mensbeeld dan de VVD, wij vinden namelijk niet dat alle mensen kinderen zijn die onverantwoorde keuzes maken op basis van een TV-spotje", aldus Nicolaï. Het CDA kondigde een initiatiefwetsvoorstel aan. Nicolaï: "Het CDA moet dan ook reclame voor wintersportvakanties verbieden omdat de kans bestaat dat je een been breekt, en dat er niet wordt er nooit bijgezegd in de reclames." De meerderheid van de Kamer vindt ook dat de Nederlander meer bedenktijd moet krijgen voordat hij mag lenen. Nicolaï vergelijkt dit met de abortusbedenktijd.

27 maart 2008