Gemeente Loenen aan de Vecht


Inrichten omgeving nieuwe school Loenen

Nog een paar weken en de nieuwe samenwoonschool in Loenen zal in gebruik genomen gaan worden. Begin april is het eerst de beurt aan de sport. De scholen behoeven dan niet meer met bussen naar allerlei elders gelegen gymnastieklokalen om te gymmen, maar kunnen dan in de nieuwe gymzaal terecht. Ook de sportverenigingen kunnen die zaal, met de daarbij gerealiseerde sociale ruimte, dan in gebruik nemen. Half mei zullen de Graaf Floris, t Fundament en De Klimboom (buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf) verhuizen.

Eind mei zal de nieuwe accommodatie officieel worden geopend.

Grote aandacht heeft de inrichting van de omgeving.

De parkeervoorzieningen moeten worden gerealiseerd en het bergbezinkbassin moet worden aangelegd.

Het herinrichten van de omliggende straten is pas mogelijk op het moment dat het gebouw nagenoeg klaar is. Het bouwverkeer zou anders immers de nieuwe inrichting en bestrating zeker beschadigen. Uiteraard moet, om met de herinrichting te kunnen starten, ook het bergbezinkbassin in de Hoflaan klaar zijn. Ook met die aanleg kan pas worden begonnen als de school klaar is, omdat de accommodatie voor zowel het bouwverkeer maar ook daarna voor de verhuisauto's en allerlei leveranciers bereikbaar moet zijn.

Volgens de planning wordt op 19 mei gestart met de aanleg van de voor het bergbezinkbassin benodigde afvoerleidingen in 't Rond. Wanneer dat klaar is wordt die straat tijdelijk bestraat. Vervolgens worden de Keizer Ottolaan en de Driehovenlaan opnieuw ingericht. Burgemeester en wethouders besluiten een dezer dagen over die herinrichting. Na de bouwvakantie wordt het bergbezinkbassin in de Hoflaan aangelegd en aansluitend wordt de Hoflaan en 't Rond definitief ingericht.

In april wordt opnieuw een informatieavond gehouden over dit onderwerp, waarvoor de omwonenden zullen worden uitgenodigd.

De nieuwe accommodatie zal, ondanks de werkzaamheden, altijd bereikbaar zijn, ook al zal dat op sommige momenten waarschijnlijk niet via de `eigen' doorgangen in de hekken en heggen zijn.