Politie Zeeland


O-597-2008 Diefstal uit garagebedrijf, Heinkenszand
Tussen woensdagmiddag 17.45 uur en woensdagavond 22.40 uur is er ingebroken in een garagebedrijf in Heinkenszand.
Uit het pand is een geldlade met enkele honderden euro's weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

W-598-2008 Diefstal auto's, Middelburg
Tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagochtend 08.30 uur zijn, vanaf een bedrijfsterrein aan de Arnesteinweg in Middelburg, twee auto's weggenomen.
Van het terrein zijn een zwarte Mercedes-Benz, type E220 met het kenteken
75-NN-HZ en een witte Citroën, type Jumpy met het kenteken 62-BG-XS weggenomen. De auto's hebben een gezamelijke waarde van enkele tienduizenden euro's.
De omheining van het terrein is vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

W-599-2008 Daders melden zich bij politie
Op 22 maart j.l. meldden een 23-jarige man uit Vlisisnger en een 20-jarige Tilburger zich op het politiebureau in Tilburg.
Zij bekenden op 17 maart vernielingen te hebben gepleegd in Vlissingen. Het tweetal is in verzekering gesteld en overgebracht naar Torentijd.
Zie onderstaand bericht:
Getuigen gevraagd van aanrijding en vernieling in Vlissingen
Politie Zeeland heeft maandag om 22.05 uur op het Stadhuisplein in Vlissingen een 45-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden omdat hij na een aanrijding op de Hellingbaan was weggereden.
Die avond waren er verschillende meldingen binnengekomen van vernielingen in het centrum. Zo was er een ruit vernield van een pand in het Groenewoud en in de Walstraat was met een fiets tegen een winkelruit gegooid, waardoor deze ruit beschadigd raakte. De politie kreeg een summier signalement en ging ter plaatse. Op de Hellingbaan werden twee mannen aangetroffen, maar op het moment dat de agenten deze mannen wilden aanspreken, reed vanuit een parkeervak een auto op het tweetal in en zij werden over de motorkap geslingerd. De automobilist reed daarna weg, achtervolgd door enkele agenten. Hij werd aangehouden op het Stadhuisplein. Andere agenten gingen op zoek naar het tweetal, maar deze waren gelijk na het incident verdwenen. Ook in het ziekenhuis en bij de huisartsenpost hebben zich geen personen met letsel gemeld. De automobilist verklaarde waarschijnlijk door het tweetal bestolen te zijn.
De politie is nog met deze zaak bezig en vraagt getuigen van de vernielingen in het centrum en van de aanrijding op de Hellingbaan zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.