Centrale Bank van de Antillen

Persbericht 08-009

Als de verantwoordelijke voor het waarborgen van een gezonde en integere Nederlands Antilliaanse financiële sector, acht de Bank het noodzakelijk om het publiek periodiek te informeren over praktijken die de belangen van de consumenten en het vertrouwen in ons financiële stelsel kunnen schaden. Zo heeft de Bank in de afgelopen jaren periodiek advertenties in de media geplaatst om het publiek te waarschuwen voor de praktijken van de heer E. Curiel van het assurantiekantoor Seguros Curiel N.V.

De handelwijze van Seguros Curiel N.V. heeft geleid tot aangifte door de Bank bij het Openbaar Ministerie tegen Seguros Curiel N.V., als gevolg waarvan het Openbaar Ministerie in 2007 over is gegaan tot aanhouding van de heer E. Curiel. Ondanks de periodieke waarschuwingen van de Bank, bereiken de Bank de laatste tijden regelmatig nieuwe klachten over praktijken van de heer E. Curiel.

Middels deze bekendmaking wenst de Bank een ieder er nogmaals op te attenderen dat zij zich bij het aangaan van een verzekering dienen te vergewissen dat de verzekeraar over een door de Bank afgegeven vergunning beschikt. Als klant kunt u dit expliciet aan de verzekeraar vragen.

Ingeval van twijfel of vragen kan contact worden opgenomen met de Afdeling Toezicht Institutionele Beleggers van de Bank op toestel nummer 434 5691.

Willemstad, 27 maart 2008

Bank van de Nederlandse Antillen