Gemeente Abcoude


Riolering Baambrugge-West

De gemeente is begonnen aan rioleringswerkzaamheden in Baambrugge-West. Het gaat hierbij om de volgende straten: de Prinses Beatrixstraat, Prins Johan Frisostraat, Prins Willem Alexanderstraat. De Prinses Margrietstraat en de Wethouder van Oostveenstraat worden gedeeltelijk aangepakt.

De werkzaamheden De werkzaamheden die de gemeente uitvoert, bestaan uit het aanleggen van een tweede riolering. Deze is bedoeld voor het afvoeren van hemelwater via de straatkolken naar het riool. Tegelijkertijd wordt het huidige riool vervangen. Door deze dubbele aanpak hoeven er aan het eind van het project naar verwachting veertig jaar geen rioolwerkzaamheden meer plaats te vinden. Naast de werkzaamheden aan het riool zullen de wegen ook opnieuw worden ingericht. Zo pakt de gemeente noodzakelijk onderhoud aan en komen er meer parkeerplekken.

Planning Vorige week zijn de bomen gekapt. Naar verwachting volgt deze week het openbreken van de straten. Gedurende de werkzaamheden is er in de betrokken straten geen verkeer mogelijk en neemt de parkeergelegenheid in het dorp af. Wij hopen op uw begrip voor deze overlast. De werkzaamheden nemen ongeveer vier maanden in beslag. Dat betekent dat aan het eind van de zomer de straten weer gebruikt kunnen worden zoals u nu gewend bent.
---

27 maart 2008