Gemeente Rotterdam

26 maart 2008

Lagerhuisdebatten over Opvoeding van start

Wat vinden we normaal als het gaat om seksualiteit?

Op donderdagavond 27 maart discussiëren Rotterdammers over opvoeding. Het is de eerste avond in een serie van vier 'lagerhuisdebatten', en gaat over seksualiteit en verzorging. Doel van de debatten is om erachter te komen wat Rotterdammers normaal vinden in de opvoeding. Wie hoort er bijvoorbeeld seksuele voorlichting te geven aan kinderen en wanneer doe je dat?

Onder leiding van Violet Falkenburg gaat een panel van 40 Rotterdammers met elkaar in discussie. Wethouders Leonard Geluk en Jantine Kriens zitten in dit panel. Aan de hand van stellingen en een 'lagerhuis'-opstelling gaan de deelnemers met elkaar de discussie aan over de thema's seksualiteit en verzorging. Door de discussie moet duidelijk worden wat we in Rotterdam normaal vinden in de opvoeding van onze kinderen. En wie daar voor verantwoordelijk is.

Opvoeddebatten

Rotterdam organiseert de opvoeddebatten om aandacht te vragen voor opvoeden. Naast deze debatten zijn er bijeenkomsten in de wijk, is er een opvoedspel ontwikkeld en zijn er lezingen over opvoedthema's. Rotterdam wil namelijk dat kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Dat zij zich maximaal ontwikkelen. Een goede opvoeding daarbij is noodzakelijk. Op www.rotterdam.nl/opvoeddebat staan de actuele data van de activiteiten.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam