Gemeente Anna Paulowna

Overheid.nl

Informatiebijeenkomst Regionaal Havengebonden Bedrijventerrein

Op 27 maart a.s. vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de ontwikkeling van het Regionaal Havengebonden Bedrijventerrein (RHB, locatie Kooypunt Zuid-Oost). De bewoners uit de directe omgeving van het te ontwikkelen gebied zijn van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst op donderdagavond 27 maart a.s. om 20.00 uur in Bloemenlust (Burg. Lovinkstraat 3, Breezand).

Tijdens deze bijeenkomst zal uitleg worden gegeven over de plannen voor het gebied en bewoners kunnen vragen stellen. De initiatiefnemers van de ontwikkeling organiseren deze bijeenkomst omdat zij belang hechten aan de mening en ideeën van de direct omwonenden over de inhoud van de plannen.

Voortgang van het project

Doel van het project is de ontwikkeling van een havengebonden bedrijventerrein, wat inhoudt dat er een terrein zal worden ontwikkeld waarop zich bedrijven kunnen vestigen die voor hun activiteiten vervoer over water nodig hebben. In 2004 is er al een aanbesteding geweest voor de ontwikkeling van dit terrein. Het project heeft daarna geruime tijd stilgelegen, omdat de gemeenteraad van Anna Paulowna niet voldoende overtuigd was van nut en noodzaak van het te realiseren bedrijventerrein. Door de actualisering van eerdere onderzoeken heeft de Raad haar eerder ingenomen standpunt gewijzigd. De Raad heeft bij dit besluit evenwel voorwaarden/kaders gesteld. Door het besluit van de Raad kon alsnog de aanbesteding van 2004 worden afgerond en konden diverse onderhandelingen gestart worden. Deze onderhandelingen zijn uitgemond in een samenwerkingsovereenkomst.

Deze samenwerkingsovereenkomst houdt in dat Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN), als vertegenwoordiger van de publieke partijen in de regio, en Heijmans Vastgoed B.V. gezamenlijk de plannen voor de ontwikkeling van het gebied verder gaan uitwerken. De gemeente Anna Paulowna heeft de overeenkomst mede ondertekend, omdat zij de direct betrokken publieke partij is voor het te doorlopen planologische traject. Bovendien kan de gemeente hierdoor de door de gemeenteraad gestelde eisen voor ontwikkeling te bewaken. De gemeente Den Helder heeft de overeenkomst mede ondertekend om de gezonde economische ontwikkeling van haar havenfuncties te kunnen waarborgen.

Klankbordgroep

Vanaf 19.30 uur is er ontvangst met koffie en thee en om 20.00 uur gaat de bijeenkomst van start. Het is de bedoeling om naar aanleiding van deze bijeenkomst een zogenaamde klankbordgroep te formeren. Dit is een groep van bewoners die regelmatig zal worden uitgenodigd om mee te denken en mee te praten over de invulling en uitwerking van de plannen. In het bijzonder zal deze groep een actieve rol krijgen bij de zogeheten milieueffectrapportage en het opstellen van een bestemmingsplan voor het betreffende gebied.

Meer over dit onderwerp ...

---

RHB Haven Kooypunt