Socialistische Partij

Nieuws van de SP afdeling Groningen

Wethouder probeert Wegafarm te redden

26-03-2008 * Afgelopen week werd duidelijk dat de Wegafarm, de populaire geitenboerderij in Lewenborg, wordt doorverkocht aan een nieuwe eigenaar. Dat betekent het einde van deze populaire en drukbezochte kinderboerderij. De SP wil zich hier niet bij neerleggen en vroeg het stadsbestuur vanmiddag of zij nog een mogelijkheid ziet dit te voorkomen.

SP-raadslid Tanja Kirienko: "Dit gehele gebeuren speelt zich af in zeer korte tijd want ook het personeel is pas sinds het vorige weekeinde van deze ontwikkelingen op de hoogte." Kirieonko vraagt zich af of dit zomaar kan. "Kennelijk, aangezien de Wegafarm in particuliere handen is. Als de nieuwe eigenaar geen boodschap heeft aan huidige sociale functie van de Wegafarm en er bijvoorbeeld een paardenmanege van wil maken, dan is het voor de mensen die daar werken, het publiek en de geitjes helaas pindakaas."

De Wegafarm dient een zeer duidelijk sociaal belang en biedt onder andere werk aan clienten van de DSW, aan vrijwilligers en aan mensen met een verstandelijke handicap. Daarnaast levert de Wegafarm natuur en milieu educatie voor kinderen, produceert biologische productie binnen onze stadgrenzen en is de sociale ontmoetingsplek in de wijk. Kirienko: "Dat maakt het voor mij van voldoende belang om via vragen aan het college naar een laatste strohalm te zoeken. Ik wil van het college van B&W weten wat zij kan doen om de Wegafarm alsnog te behouden."

Wethouder Jannie Visscher zegde toe donderdag een poging doen om de Wegafarm te redden. Zij wil het gesprek aangaan met de makelaar en de mogelijke nieuwe eigenaar. Harde beloftes kon zij niet doen omdat de Wegafarm in particulier bezit is.