Menzis


27 maart 2008

Tolken houden spreekuur bij Menzis

Elke eerste dinsdag van de maand houdt Tolknet, hét voorlichtings- en bemiddelingsbureau voor tolken Gebarentaal en schrijftolken, spreekuur bij Menzis in Groningen. Doven en slechthorenden kunnen hier zonder afspraak voorlichting en advies krijgen over de tolkvoorziening. Ook helpt de medewerker van Tolknet bij het aanvragen van tolkuren of tolken. Dove en slechthorende klanten van Menzis kunnen met vragen over hun zorgverzekering direct gebruik maken van een tolk.

Tolknet houdt door het hele land vaste spreekuren. Bij Menzis in Groningen is dat elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur.

Gratis

Dove en slechthorende klanten met vragen over bijvoorbeeld hun zorgverzekering of de verstrekking van hulpmiddelen kunnen bij de balie van Menzis vragen om een tolk. Een servicemedewerker van Menzis gaat dan samen met de klant naar het spreekuur van Tolknet. De medewerkers van Tolknet communiceren zelf met gebaren of hebben een tolk om het gesprek met klanten goed te voeren. De service die Tolknet en Menzis aanbieden is gratis.

Wanneer en waar?

Elke eerste dinsdag van de maand, van 13.30 - 15.30 uur, Menzis Groningen, Winschoterdiep 70 in Groningen. Meer informatie over tolken en spreekuren staat op de website van Tolknet.