Politie Zuid-Holland-Zuid

26/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-03-2008

VERDACHT VAN MISHANDELING
OUD-ALBLAS Een 29-jarige man uit Oud-Alblas is op dinsdagmorgen 25 maart door de politie aangehouden wegens mishandeling. De man zou op zijn erf aan de Noordzijde woorden hebben gekregen met een 19-jarige werknemer uit Nieuw-Lekkerland. De man was niet tevreden over uitgevoerde werkzaamheden en zou toen de keel van de werknemer hebben dichtgeknepen. De verdachte werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK BEDRIJF
HARDINXVELD-GIESSENDAM In een bedrijf aan de Nijverheidsstraat is tussen zaterdag 22 maart en dinsdagmorgen 25 maart ingebroken. Er werd een aantal computers en beamers gestolen. Nadat er een tussendeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Het gehele pand werd doorzocht. Door de eigenaar werd aangifte gedaan. De rechercheurs van de Unit Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in.

HUISELIJK GEWELD
SLIEDRECHT/DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 25 maart een 46-jarige man uit Sliedrecht aangehouden in de Merwedestraat in Dordrecht. De politie kreeg melding van huiselijk geweld tussen echtelieden in een woning aan de Reigerlaan in Sliedrecht. Agenten namen poolshoogte en spraken het slachtoffer, de 41-jarige vrouw. Zij verklaarde dat haar man onder invloed van alcohol in de auto was gestapt en was weg gereden. Hij zou haar aan het haar hebben getrokken en een bloedneus hebben geslagen. De politie traceerde de verdachte in Dordt waar hij al slingerend naar een supermarkt reed. De politie hield hem aan en nam hem een blaastest af. Hij blies 1 promille. De agenten brachten hem naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

VERDACHT VAN BEDREIGING ONDERBUURMAN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagavond 25 maart een 36-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden in de Brouwerstraat. Ze zou haar onderbuurman (21) met de dood hebben bedreigd. Er zou al langer een conflict zijn tussen de twee in verband met geluidsoverlast en bedreigingen van de bovenbuurvrouw richting de onderbuurman. Dinsdagavond was de jongeman het zat toen hij er bedreigende teksten op de voordeur waren gekalkt en er wederom bedreigingen richting hem werden geuit. De politie trad op, in eerste instantie in de bemiddelende rol maar toen dit absoluut niet bleek te werken werd de vrouw aangehouden. Ze is in verzekering gesteld. De man heeft aangifte gedaan.

AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 maart op woensdag 26 maart twee mannen van beiden 21 jaar uit Utrecht aangehouden in de Koningin Emmastraat in Gorinchem. Ze worden verdacht van auto-inbraken. Een zeer alerte getuige belde de politie toen ze zag dat de twee zich wel heel verdacht gedroegen. Ze waren schichtig en renden met spullen. Surveillerende agenten controleerden de auto en troffen inbrekersgereedschap aan. De twee inzittenden werden aangehouden. In de omgeving van de Koningin Emmastraat werd door de politie een onderzoek ingesteld en geconstateerd dat er vier autos waren opengebroken. Vanuit een van deze voertuigen werd een radio-cd speler gestolen. Deze werd verderop op het trottoir teruggevonden. Gedupeerde eigenaren worden verzocht aangifte te doen. De politie onderzoekt de zaak.