Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Een ov-kaart voor alle studenten eerst!

JOB (JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs) heeft met verbazing kennis genomen van het feit dat er vandaag gesproken gaat worden over een ov-kaart voor pas afgestudeerden tussen minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond).

De verbazing is groot omdat er aan meer dan 100.000 studenten geen ov-kaart wordt gegeven. Alle HBO'ers en universitaire studenten krijgen een ov-kaart maar 16- en 17-jarige MBO'ers niet. Deze moeten ze nu zelf ophoesten terwijl HBO'ers en universitaire studenten hun zakgeld mogen houden. Toekomstige MBO'ers van 16 en 17 jaar worden hierdoor vanaf het begin belemmerd in hun studiekeuze.

De MBO Raad, MKB-Nederland, VNO-NCW en andere politieke en maatschappelijke partijen zien graag dat er zo snel mogelijk een ov-kaart voor alle studenten gerealiseerd wordt. Zelfs staatssecretaris Marja van Bijsterveldt heeft gezegd voor een ov-kaart te zijn maar dat er geen financiële middelen zijn om dit te realiseren. 'Bijzonder wrang dus, dat er blijkbaar wel gekeken kan worden naar een ov-kaart voor pas afgestudeerden, terwijl toekomstige MBO'ers hun studiekeuze laten afhangen van de reiskosten', aldus Fieke Nobel voorzitter van JOB.

Vandaar de oproep van JOB aan Marja van Bijsterveldt en Camiel Eurlings om eerst zelf eens rond te tafel te gaan zitten. Volgens Fieke; 'Zijn er blijkbaar toch nog potjes met geld beschikbaar als het om een ov-kaart gaat'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fieke Nobel, 06-15960112 / info@job-site.nl