Strukton


Bouwcombinatie Strukton/Moes start bouw garage in Lelystad

27 | 03 | 2008

Op 27 maart 2008 heeft wethouder Jaap Lodders het sein gegeven voor de start van de bouw van parkeergarage De Waag in Lelystad. Bouwcombinatie Strukton/Moes realiseert dit, waarin naast 675 parkeerplaatsen, ook 7.900 m2 winkeloppervlak en 19 huurappartementen komen.

Architect Jean-Paul Kerstens van Maak Architectuur uit Arnhem wil geen garage zoals er al zoveel zijn. Hij wil garage en winkelruimte als één groot openbaar gebouw zien, en daarmee een bijdrage leveren aan een sfeervolle binnenstad van Lelystad.

Bijzonder, naast het multifunctionele karakter van de parkeergarage, is het kunstwerk op de gevel. Hiervoor is de Amsterdamse kunstenaar Jurriaan van Hall benaderd. Van Halls bestaande werk is verenigd in een panorama en één op één vertaald naar de glasvezel. De glasgevel is als een tableau vivant dat voordurend verandert afhankelijk van de omstandigheden en onder invloed van licht. Zo is de gevel half transparant waardoor je schimmen van auto's binnen ziet rondrijden. Vanuit de garage is per verdieping een reep van het gevelkunstwerk zichtbaar, een kleurenpracht als een enorm glas-in-lood werk. 's Avonds schijnen de koplampen door de gevel. Overdag zie je de weerspiegeling van de lucht in het glas.

In het voorjaar van 2009 verwacht Strukton/Moes parkeergarage De Waag op te kunnen leveren.

Strukton Bouw & Vastgoed