SP Tilburg


Nieuw Willem II stadion is paniekvoetbal

27-03-2008 * Willem II onderzoekt de mogelijkheid voor een nieuw en groter stadion. Volgens SP raadslid Bart van de Camp getuigt dat van paniekvoetbal: "Ze hebben nog niet eens een shirt-sponsor voor volgend jaar kunnen vinden, en sportief gaat het ook niet erg best. Dan is een nieuw stadion toch wel het laatste waar je aan moet denken". Hij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

Voetbalclubs en gemeenten hebben een moeilijke relatie. Van de Camp: "Financieel is de gemeente altijd betrokken bij BVO's, ook in Tilburg. Als het geld op is weten ze het stadhuis snel te vinden. Ik ben dan ook heel benieuwd wat het college vindt van deze nieuwbouwplannen van Willem II". Volgens Willem II directeur Molkenboer zou een nieuw en groter stadion de club financieel vooruit helpen. Van de Camp: "Laat hem eerst maar eens zorgen voor een sponsor en dat ze niet degraderen naar de eerste divisie, want dat zijn veel grotere bedreigingen voor de club dan het huidige stadion. Daar is niks mis mee".

"De gemeente is volop bezig met de ontwikkeling van Stappegoor als sportgebied. De plannen van Willem II hebben daar grote invloed op, dus ik neem aan dat daarover contact is geweest. Dan wil ik van de wethouder wel eens weten wat hij daar van vindt en wat hij daar mee gaat doen. Bovendien hadden we de afspraak dat de raad op de hoogte gehouden zou worden van het financiele wel en wee van Willem II, maar daar hebben we ook al jaren niets meer van vernomen. Hoog tijd dat de wethouder eens wat uitlegt", aldus Van de Camp.

Meer informatie: Bart van de Camp, 013-5437288 / 06-23163895

www.tilburg.sp.nl