Ingezonden persbericht


Persbericht Hilversum, 27 maart 2008

Hunkemöller schenkt ¤ 125.000,,- aan KWF Kankerbestrijding

Lingerieketen steunt strijd tegen borstkanker

Hunkemöller heeft op 27 maart j.l. een cheque van ¤125.000,- uuitgereikt aan KWF Kankerbestrijding ten bate van de strijd tegen borstkanker. De cheque werd op het hoofdkantoor van KWF Kankerbestrijding te Amsterdam door brand ambassador Do uitgereikt aan Onno Mulder, Hoofd Fondsenwerving. Deze donatie is het resultaat van acties van Hunkemöller over het jaar 2007. KWF Kankerbestrijding zet deze steun in voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker, voorlichting en ondersteuning van patiënten.

Donateurs
Sinds 2004 steunt Hunkemöller KWF Kankerbestrijding door middel van verschillende acties. één van de activiteiten is de werving van donateurs via formulieren die beschikbaar zijn in de winkels. Tot nu toe heeft Hunkemöller 420 donateurs geworven die ieder ¤4,- per maand storten, wat neer komt op ongeveer ¤20.0000,- per jaar. Gemiddeld blijven donateurs 8 jaar gebonden aan KWF. Deze donaties leveren elk jaar weer een mooi bedrag op.

Opbrengsten
Ook heeft Hunkemöller jaarlijks terugkerende acties zoals de opbrengst van de 3e BH gratis promotie in de maand oktober en de verkoop van een speciale gadget, de bijdrage van de werknemers van Hunkemöller door middel van een salaris donatieprogramma, waarvan het bedrag wordt verdubbeld door de directie van Hunkemöller, en de gelddonatie van leveranciers van Hunkemöller. Dit alles heeft uiteindelijk geresulteerd in het fantastische bedrag van ¤125.000,-, wat comppleet is geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Met trots kan worden gezegd dat dit bedrag weer hoger is dan vorig jaar, het is zelfs meer dan verdubbeld ten opzichte van 2004!

Ook dit jaar zal Hunkemöller zich wederom voor dit goede doel inzetten, met hopelijk een nog beter resultaat.

Hunkemöller en Maxeda
Hunkemöller, opgericht in 1886, is onderdeel van Maxeda, de grootste non-foodketen van Nederland. Hunkemöller heeft circa 2.600 medewerkers en vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Saoedi-Arabië, Egypte, Turkije, Spanje, Aruba en Curaçao. Hunkemöller is een van de grootste lingeriespeciaalzaken in Europa en marktleider in de Benelux-landen en Duitsland. Hunkemöller blijft vooruit kijken en gaat door met de internationale expansie ook in de vorm van International Franchise.

KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding maakt zich sterk voor kankerpatiënten en hun omgeving. Door ondersteuning van patiëntenverenigingen, het geven van voorlichting en het vragen van aandacht voor kankerpatiënten, kanker en kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding voert al 60 jaar strijd tegen kanker, en niet zonder resultaat: kanker betekent gelukkig lang niet altijd meer het einde.


---



Ingezonden persbericht