Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum
27 maart 2007

Persbericht

Gemeente Den Haag

Aan redacties en correspondenten
Den Haag bruist met nieuwe burgemeester Jozias van Aartsen

In de raadzaal van het Haagse stadhuis kreeg de heer Van Aartsen vanmiddag om 16:00 uur de ambtsketen en voorzittershamer overgedragen van respectievelijk locoburgemeester Jetta Klijnsma en voorzitter Presidium Koen Baart. Dit gebeurde in bijzijn van burgers, oude en nieuwe collegae, politici en bestuurders. Vanaf vandaag mag de heer Van Aartsen zich burgemeester van Den Haag noemen.

Een groep djembé trommelaars liepen voor de oud-minister uit, de Haagse raadzaal in. Het comité van in- en uitgeleide, het jongste en oudste raadslid in anciënniteit, begeleidde hem naar zijn zitplaats. Na de toespraken van de raadsnestor Rob van de Laar, de burgemeester van Zoetermeer Jan Waaijer (die tevens sprak namens Haaglanden) en locoburgemeester Jetta Klijnsma sprak de nieuwe burgemeester ook zelf de aanwezigen toe.

Burgemeester Van Aartsen werd getrakteerd op een muzikaal optreden van zes Haagse muzikanten die de jamsessie "Jam de la Crème" opvoerden. In zijn eigen toespraak bedankte de heer Van Aartsen de gemeenteraad en zijn voorganger Wim Deetman. Hij zei als burgemeester "veel ideeën in zijn hoofd en veel emotie in zijn hart" te hebben voor Den Haag. Hij noemde de gemeente in zijn toespraak de "eerste overheid die het dichtst bij de burger staat". Hij wees op het belang van de rol van het maatschappelijke middenveld, de economie en veiligheid in de stad. Van Aartsen wil Den Haag, naast internationale stad van recht, vrede en veiligheid, ook als een dynamische stad op de kaart zetten.

De aanwezige burgers die aangedragen waren door de stadsdeelkantoren, ontmoetten de burgemeester na de bijeenkomst tijdens de receptie. Eén dag eerder werd de heer Van Aartsen door de Commissaris van de Koningin op het Provinciehuis beëdigd.

De bijzondere raadsbijeenkomst was live te zien via Den Haag TV en Politiek.residentie.net.
---



Ingezonden persbericht