Gemeente Terneuzen

Reactie na brief IOOV aan brandweerkorpsen

De brief van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) aan alle brandweerkorpsen vindt burgemeester Lonink van Terneuzen een serieuze oproep. De brief sluit tevens aan bij het eerdere verzoek van de gemeente om bij het onderzoek naar het duikongeval ook andere recente duikincidenten te betrekken. De burgemeester sluit zich aan bij de volgende passage in de brief van de inspectie: Het is dan ook te vroeg om volledige openheid te kunnen geven over de voorlopige bevindingen en om conclusies te trekken over de oorzaak van het ongeval in Terneuzen.

Verklaring burgemeester Lonink (27 maart 2008): De oproep van de inspectie beschouw ik als een voorwaarschuwing voor andere brandweerkorpsen. Het nu al uitdoen van zon bericht past bij de taak en opdracht die de inspectie heeft. Wij kunnen aan de punten die aangegeven worden in de brief echter nog geen conclusies verbinden. Want de onderzoeksinstanties kunnen nog geen informatie geven over de onderzoeksresultaten. Wij wachten die resultaten dan ook eerst af voordat we conclusies trekken over wat er fout is gegaan bij het ongeluk in Terneuzen. Wij willen zo snel mogelijk helderheid, maar kunnen nu nog niet op de onderzoeksresultaten vooruitlopen.

Vorige week donderdag heeft de gemeente een brief doen uitgaan aan de onderzoeksinstanties met het verzoek om het onderzoek in Terneuzen te combineren met bevindingen van andere onderzoeken naar duikincidenten. Er zijn vier instanties betrokken bij het onderzoek: Justitie, Arbeidsinspectie, IOOV en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.

De gemeente hanteert de afspraak dat over het ongeval en hetgeen onderzocht wordt tijdens het lopende onderzoek geen informatie wordt gegeven. De instanties communiceren zelf over de onderzoeksprocedure en tijdsplanning.

Nadere informatie:
D. Rouw, afdeling Communicatie, 0115 - 455 524

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |