Inschrijven geopend voor Usability Award 2008


UTRECHT, 20080327 -- De Usability Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland. De Award heeft als doel het belang van het maken van gebruiksvriendelijke websites te stimuleren. Voor deelname aan de Usability Award 2008 hebben zowel webontwerpbureaus als de eigenaren van de websites (bedrijven, instellingen en organisaties) vanaf 25 maart tot 9 april de gelegenheid de website(s) aan te melden, waar zij het meest trots op zijn als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid. Alleen websites die na 1 januari 2007 online zijn gezet, dingen mee naar de prijs.

De aangemelde websites worden beoordeeld door een vakjury, waarin grote namen op Nederlands usability vakgebied vertegenwoordigd zijn. De vakjury nomineert 17 april maximaal 10 websites voor de Usability Award 2008.

Alle genomineerde websites worden op de website van de Usability Award bekend gemaakt. Daarna is de stem aan het Nederlandse internetpubliek. Hierover zegt jury voorzitter Bastiaan Klooster (usability expert bij 2C Usability, onderdeel van MetrixLab): "Wie anders dan de gebruikers kunnen we de verantwoordelijkheid geven het eindoordeel te vellen en te bepalen wat de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland is"?

De winnaar van de Usability Award 2008 wordt vervolgens op 15 mei bekend gemaakt tijdens een feestelijk programma met onder meer een presentatie door Ruben Timmerman. Kijkt u voor meer informatie op de website van de Usability Award 2008: www.usabilityaward.nl