Biedenenwonen kopie van vastgoed-auctions


SCHAIJK, 20080327 -- Met grote verontwaardiging is de berichtgeving inzake het nieuwe concept voor online veilen van vastgoed van de heren van Tango en Route Mobiel aangekomen bij het veilinghuis vastgoed-auctions.nl.

'Er wordt hier gesproken over een revolutie in de woningmarkt terwijl wij ruim een jaar geleden al zijn begonnen met de online veiling verkoop van woningen', aldus Joost Onrust van Vastgoed-Auctions.nl. 'Een jaar daarvoor zijn wij begonnen met de ontwikkelingen hiervan. Marc Schröder en Michiel Muller hebben ons enige tijd geleden benaderd voor de verkoop van hun moeilijk te verkopen pand in Amsterdam. Zij hadden interesse om dat via ons veilingsysteem aan te bieden. Later zagen ze hier vanaf aangezien ze het reguliere verkoop traject toch gewoon via hun makelaar wilde laten verlopen. Echt revolutionair zijn de heren dus niet zo zoals kennelijk gesuggereerd in hun berichtgeving. Overigens staat dit pand nu ook aangemeld op hun veiling'.

De werkwijze van Biedenenwonen is nagenoeg identiek aan die van Vastgoed-auctions. Het gehele proces van vastgoed-auctions staat onder toezicht van een notaris, betrokkenheid van een NVM makelaar en de veilingduur is gesteld op 1 vaste dag in de maand. 'Daarom zijn wij beslist van mening dat de heren het gehele concept gewoon bijna letterlijk hebben gekopieerd', aldus Onrust. 'Daarnaast staan er al artikelen op de site van zogenaamde kopers en verkopers terwijl ze nog geen één verkoop hebben gerealiseerd'. Ook de Vereniging Eigen Huis heeft destijds al te kennen gegeven enthousiast te zijn over de nieuwe verkoopmethode.

Onrust: 'We hadden na het gesprek met de heren al het vermoeden dat ze het zouden kopiëren maar van de andere kant begrepen wij niet waar ze de kennis vandaan moesten halen. Ze wisten echt werkelijk niet waar ze het over hadden'.

Een belangrijk verschil is dat niet iedere woning kan worden aangeboden op Vastgoed-auctions.nl. Moeilijk verkoopbare panden en woningen waar veel meer hypotheek op zit dan de verwachte opbrengst worden niet aangeboden tenzij er een oplossing is voor het hypotheekverschil. Hier wordt toezicht op gehouden door de regio managers van Vastgoed-auctions.nl.