KNSB

KNSB en AEGON sluiten AEGON Junior Schaatsspelen af in Ede publicatie: 21-3-2008

Meer informatie >>>

Junior Schaatsspelen Grand Finale AEGON

Donderdag 27 maart komt Barbara de Loor met de AEGON Junior Schaatsspelen naar de Edese IJsvereniging. Met dit initiatief, ontwikkeld door de KNSB en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AEGON, kunnen de kinderen - in de leeftijd van 8 tot 12 jaar - van 3 basisscholen uit Ede, te weten de Groen van Prinstererschool, 't Palet en de Rietkampen, een enerverende schaatservaring opdoen op een synthetische schaatsbaan op de skeelerbaan van de Edese IJsvereniging.

De schaatslessen worden gegeven door AEGON ambassadeur en oud-topschaatsster Barbara de Loor. Zij wordt begeleid door instructeurs van de Edese IJsvereniging.

Om 8:45 uur wordt de synthetische ijsbaan officieel geopend door wethouder van Sport van de Gemeente Ede de heer F. van Zuilen.

Aangezien er de afgelopen jaren steeds minder natuurijs is geweest, komen jonge kinderen niet meer zo vanzelfsprekend in aanraking met de schaatssport. Daarom hebben de KNSB en AEGON de AEGON Junior Schaatsspelen in het leven geroepen, een project waarmee elke week tot en met eind maart een basisschool in Nederland kan kennismaken met schaatsen. Synthetisch ijs biedt de mogelijkheid tot schaatsen wanneer er geen ijs of ijsbaan voorhanden is. Het "ijs" bestaat uit platen van een hard soort kunststof, met een wax bovenlaag en het geheel is hard en glad genoeg om moeiteloos op te kunnen schaatsen. Op iedere deelnemende basisschool wordt de synthetische schaatsbaan voor één dag neergelegd. De baan kan zowel buiten (bijvoorbeeld op het schoolplein) als binnen (bijvoorbeeld in de gymzaal) worden opgebouwd. Tijdens schooltijd tussen 09.00 uur en 15.00 uur krijgen de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 een echte schaatsles. Voor schaatsen en een helm wordt vanzelfsprekend gezorgd.

De KNSB en AEGON bieden de jeugd middels de AEGON Junior Schaatsspelen de mogelijkheid om op leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met de schaatssport. Bovendien past het project goed bij de actuele aandacht voor beweegactiviteiten voor de jeugd, die bij kunnen dragen aan een gezondere leefstijl.

De kinderen tijdens de AEGON Junior Schaatsspelen schaatsen met een zogenoemde smartcap. Smartcap is een innovatieve hoofdbescherming voor schaatsers. Info op: www.smartcap.nl

27 maart is de laatste keer van dit Schaatsseizoen dat de AEGON Junior Schaatsspelen worden georganiseerd. Gedurende het schaatsseizoen hebben KNSB en AEGON 22 keer de AEGON Junior Schaatsspelen op verschillende locatie verspreid over het hele land georganiseerd.

Meer informatie >>>