Ingezonden persbericht


Persbericht Neurocampus

Derde trimester neurocampus van start

Hersentraining via internet groeit en groeit. De site www.neurocampus.nl is inmiddels toe aan haar derde trimester. Er zijn tal van nieuwe oefeningen. Met dit keer extra aandacht voor geheugenoefeningen. Zo is er bijvoorbeeld 'MemoZin'. Speciaal voor mensen die wel eens vergeten wat iemand tijdens een praatje op een verjaardag heeft gezegd. Terwijl 'StamGast' juist gaat om het onthouden van gezichten. Wie zich wel eens afvraagt: 'Heb ik die mevrouw niet eerder gezien?', traint het geheugen op www.neurocampus.nl. Ook de nieuwe oefeningen op het gebied van Taal, Rekenen, en Inzicht sluiten aan op de dagelijkse praktijk.

Neurocampus is na een jaar voorbereiding in samenwerking met TNO en experts uit de zorg in oktober 2007 van start gegaan. Inmiddels zijn er ruim 60.000 ingeschreven deelnemers ('studenten'), wordt de site maandelijks door 125.000 mensen bezocht en zijn er al bijna 3 miljoen hersenoefeningen gedaan. Er worden online 123 verschillende hersenkrakers gepresenteerd op diverse niveaus. De website is gratis.

Langere versie
Oefeningen nog beter op de praktijk

Derde trimester neurocampus van start

Met talrijke nieuwe oefeningen is het derde trimester van Neurocampus vandaag van start gegaan. De hersenkrakers op de website www.neurocampus.nl sluiten nu nog beter aan op het dagelijks leven. Op basis van reacties van deelnemers heeft het team van Neurocampus extra aandacht besteed aan geheugenoefeningen. In totaal wachten er 123 verschillende hersenkrakers op de bezoekers van de gratis website.

Heb ik u eerder gezien?
Vindt u het moeilijk om gezichten te onthouden? De nieuwe oefening met de vrolijke titel 'StamGast' speelt hierop in. Voor wie moeite heeft zich te herinneren wat de buurvrouw gisteren ook alweer gezegd heeft op die verjaardag is er 'MemoZin'. Zo sluiten de breinbrekers steeds beter en dichter aan bij de praktijk.

Taaloefeningen: vrouwen scoren beter
Ongeveer tweederde van alle bezoekers ('studenten') van de website www.neurocampus.nl is vrouw. Opvallend is dat zij vooral bij de taaloefeningen veel beter scoren dan mannen. Mannen zijn weer wat beter dan vrouwen in rekenen. Binnen de gebieden 'Inzicht' en 'Geheugen' houden mannen en vrouwen elkaar in evenwicht.

45-plus beter in taal
Toch is er ook tussen vrouwen onderling een verschil waar te nemen. Zo scoren vrouwen ouder dan 45 significant beter bij taaloefeningen dan hun jongere sexe-genoten. Bij mannen is dat verschil minder groot. Taaloefeningen lijken bij mannen van alle leeftijden moeite te kosten.

Vrouwen beter bij variatie
Neurocampus bestaat uit vier aandachtsgebieden ('faculteiten'). Wie in elke faculteit zijn 'tentamen' met een voldoende afsluit kan 'examen' doen. Door een voldoende te halen wordt een hoger niveau ontsloten. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau hersenoefeningen doen. Uit de onderzoekcijfers van Neurocampus blijkt dat mannen bij de tentamens beter scoren dan vrouwen. Bij het examen worden, in tegenstelling tot bij de tentamens, breinbrekers van alle categorieën door elkaar aangeboden. En juist dan scoren vrouwen beter. Zou het dan toch waar zijn dat vrouwen beter zijn in multitasken?

Over Neurocampus
Neurocampus is na een jaar voorbereiding in samenwerking met TNO en experts uit de zorg in oktober 2007 van start gegaan. Inmiddels zijn er ruim 60.000 ingeschreven deelnemers ('studenten'), wordt de site maandelijks door 125.000 mensen bezocht en zijn er al bijna 3 miljoen hersenoefeningen gedaan. De website is gratis.