Ingezonden persbericht


Nederlanders geven meer geld uit aan tuin dan vorig jaar

Meerderheid tuinbezitters gaat tuin in april opknappen

Rotterdam ­ 27 maart 2008. Een ruime meerderheid van de Nederlanders met een tuin is van plan in april de tuin op te knappen, hierbij kan gedacht worden aan nieuwe planten, maar ook het opnieuw bestraten van de tuin. De Nederlanders geven aan het opknappen van de tuin meer geld uit dan vorig jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 490 tuinbezitters uit het panel DeelUwMening.nl.

Ruime meerderheid tuinbezitters gaat tuin opknappen Meer dan de helft (61%) van de tuinbezitters gaat de komende maand de tuin opknappen, nog eens 8% zegt dit jaar de tuin op te knappen, dit komt neer op een totaal van 69%. Met name oudere tuinbezitters zijn van plan om hun tuin op te gaan knappen het komende jaar; van de groep van 45-54 jaar zegt 74% de tuin op te gaan knappen en van de groep van 25-34 jaar is dit 64%.

Vooral nieuwe planten en bloemen in de tuin
Men geeft vooral aan nieuwe bloemen en planten voor de tuin te gaan kopen (78%). Uit eerder onderzoek van USP Marketing Consultancy is al gebleken dat deze bloemen en planten met name bij het tuincentrum worden gekocht (66%), op grote afstand gevolgd door de bloemen- en plantenwinkel (14%) en bouwmarkt (11%).

Verder wordt ook relatief vaak aangegeven dat het gazon (31%) of terras (28%) opgeknapt gaat worden. Bijna een kwart van de tuinbezitters die aangeven hun tuin te gaan opknappen gaat de tuin bestraten en ongeveer één op de vijf gaat een nieuwe schutting plaatsen.

Bijna de helft van de tuinbezitters geeft meer uit dan vorig jaar Ook is gevraagd wat men verwacht uit te geven aan het opknappen van de tuin het komende jaar. Hierbij geeft men gemiddeld aan ongeveer ¤ 400 euro uit te geven, onder de 25-34 jarigen is dit bedrag nog hoger, namelijk ¤ 525. Van de respondenten geeft 40% aan dat dit meer is dan wat zij vorig jaar hebben uitgegeven.