Time : 12:54:44
Date : 27 March 2008
Sender Name: ictjob.be

ictjob.be lanceert een gratis 'stageschannel' voor IT professionals

ictjob.be (www.ictjob.be), een site voor vacatures en loopbaanbeheer die speciaal is ontworpen voor IT professionals, lanceert een nieuw instrument om IT professionals te helpen zoeken naar een stageplaats in België.

Deze nieuwe dienst werd om twee belangrijke redenen tot stand gebracht. Door het ontbreken van een doeltreffende stagezoekmachine die is aangepast aan de specifieke behoeften van de IT-sector, wilde ictjob.be in de eerste plaats aan IT professionals de nodige middelen bieden om de gewenste stageplaats te vinden die overeenstemt met hun specialisatie. Met de lancering van deze stageschannel wil ictjob.be daarnaast ook een oplossing aanreiken voor het tekort aan gekwalificeerde IT professionals (14.000 vacatures), dat een weerslag heeft op de groei van de Belgische ondernemingen.

Het rekruteren van een informaticus gebeurt vandaag niet zonder problemen. Om het tekort aan gekwalificeerde IT professionals te verhelpen en de bedrijven te helpen hun vacatures sneller in te vullen, biedt het alternatief van de stage de mogelijkheid om de kwaliteiten en vaardigheden van de kandidaat meteen te beoordelen, waarbij tegelijk de hoge selectie- en rekruteringskosten dalen.

Na de stage en dankzij de opgebouwde ervaring kan de onderneming een arbeidsovereenkomst aanbieden aan de stagiair, waardoor zijn onzekerheid zal afnemen.

Dankzij de stageschannel kunnen toekomstige stagiairs bovendien hun zoekhorizon verruimen en op deze manier ondernemingen en zelfs sectoren ontdekken die zij voordien niet kenden.

Om het vinden van stageaanbiedingen te vergemakkelijken, stelt ictjob.be aan de stagiairs voor om gebruik te maken van dezelfde criteria van de vaardigheidsroosters van zijn zoekrobot, die de markt verdelen in drie grote segmenten: Ontwikkeling, Systemen en Business Intelligence.

Bedrijven die op zoek zijn naar een of meer stagiairs, kunnen gratis hun stageaanbiedingen aanmaken op het volgende adres: http://stages.ictjob.be

Perscontact :
Pierre Sury
Managing Partner

+32 476 711 924
p.sury@ictjob.be

URL: http://www.ictjob.be
http://stages.ictjob.be