Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA vergroot wereldwijde aanwezigheid dankzij fusie met ACN Global

Vianen, 27 maart 2008 -- COSA, specialist op het gebied van business process management, document- en recordsmanagement, maakt bekend te fuseren met ACN Global, een Indiaas softwarebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van oplossingen voor enterprise content management- en business process management. COSA blijft in Europa onder dezelfde naam opereren en ook de productnaam COSA blijft gewoon bestaan.

De fusie biedt COSA een belangrijke ingang tot de Aziatische markt, wereldwijd de snelst groeiende ECM- en BPM-markt. ACN Global beschikt over een groot klantenbestand in Azië en de Verenigde Staten. Dietmar Ley, CEO en oprichter van COSA, neemt de rol van Chief Strategy Officer voor ACN Global op zich.

"ACN richt zich op strategische groei, zowel organisch als via acquisities. We willen onze 'global footprint' vergroten en meerwaarde bieden aan klanten en prospects", aldus Chaman Baid, president en CEO van ACN Global. "We blijven de wereldwijde markt volgen om aantrekkelijke kansen te grijpen die ons in staat stellen onze klanten de best mogelijke oplossingen te blijven bieden. Ons belangrijkste doel is klanten te helpen content effectief te beheren en te gebruiken via onze oplossingen."

De oplossingen van COSA zijn ontworpen voor een grote verscheidenheid aan klanten; van het midden- en kleinbedrijf tot zeer grote ondernemingen. De software wordt gebruikt in verschillende markten, waaronder overheid, financiële dienstverlening en industrie. COSA biedt een groot gebruiksgemak, dankzij eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen user interfaces. Daarnaast beschikt de software over zeer krachtige functionaliteit.

"Dit is een goede zet voor onze organisatie en een spannend nieuw hoofdstuk voor klanten, partners en medewerkers", aldus Sybrand Jongejans, commercieel directeur van COSA. "We zijn onder de indruk van ACN Global's vastberadenheid in het leveren van best-of-breed oplossingen aan klanten. We zien er naar uit hun visie, strategie en groei te ondersteunen - zowel regionaal als mondiaal."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij gerenommeerde producten en diensten voor business process management, document- en recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende organisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, F. van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid-Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Over ACN Global
ACN Global biedt een rijke reeks producten en diensten voor 'empowering business'. De oplossingen van ACN Global stellen bedrijven in staat om content in te zetten voor een vergroting van de efficiëntie en de winstgevendheid. Het hoofdkantoor van ACN Global bevindt zich in Vizag, India. Het bedrijf heeft kantoren in vijf verschillende landen en bedient van daaruit 100 klanten. Voor meer informatie: http://www.acnglobal.net.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl



Ingezonden persbericht