Ingezonden persbericht


Persbericht

Drukbezochte informatieavond over 'Bloemenzee'

De op woensdag 26 maart door de gemeente Noordwijk en Proper-Stok Groep BV georganiseerde informatieavond in zwembad Bollenbad in Noordwijk, over de voorlopige plannen voor Bloemenzee, was met meer dan 100 belangstellenden drukbezocht.

Bloemenzee is formeel onderdeel van Centraal Park 1e fase en maakt als zodanig ook deel uit van de gebiedsontwikkeling Middengebied. In de voorlopige plannen is naast het geplande nieuwe zwembad en landschapspark, onder andere ruimte voor circa tweehonderd woningen, waarvan een kleine vijftig ééngezinswoningen.

Wethouder Ton van Rijnberk (Progressieve Combinatie) benadrukte tijdens deze avond de zorgvuldigheid die wordt betracht in de planvorming: "Vergeet niet dat bijna iedere Noordwijker, direct of indirect, belanghebbende is in het middengebied, al was het alleen maar omdat het de traditionele verbinding tussen 'zee' en 'binnen' is. Daarom zijn bijeenkomsten als deze zo belangrijk."

Van Rijnberk zei verder dat naar alle waarschijnlijkheid half april de exploitant, voor de komende twintig jaar, van het nieuwe zwembad bekend is en verzekerde alle aanwezigen dat pas met de sloop van het Bollenbad wordt begonnen als het nieuwe zwembad klaar en in gebruik is. De wethouder hoopt dat rond de zomer de realisatieovereenkomst met Proper-Stok kan worden getekend.

Woningbouw
Naast recreatievoorzieningen worden in het gebied ook woningen en appartementen gebouwd in Jugendstil architectuur. "De uitstraling en hoogwaardige kwaliteit van de woningen passen prima bij het gebied", aldus Jan de Mooy namens Proper-Stok Groep BV. "De speelse en natuurlijke vormen van Jugendstil sluiten mooi aan bij het natuurlijke karakter van het Landschapspark."

Planning
De inloopbijeenkomst werd georganiseerd naar aanleiding van de, vanaf 6 maart voor de duur van zes weken, ter visie gelegde plannen. De bewoners hebben tijdens de avond kennis kunnen nemen van de plannen. Na deze periode buigen het college van b&w en de gemeenteraad zich over de reacties, waarna de definitieve planvorming van start kan gaan.

Als alles volgens plan verloopt, hoopt Proper-Stok rond medio 2009 een aanvang te maken met de bouw van het project.

Wedstrijd
Tijdens de informatieavond deed wethouder Van Rijnberk een oproep aan alle Noordwijkers, jong en oud, om een aansprekende en originele naam voor het nieuwe zwembad te verzinnen. Tot en met 30 april kan iedereen een suggestie insturen, via de website van de projectontwikkelaar www.bloemenzee-noordwijk.nl of via de wedstrijdformulieren, verkrijgbaar op het gemeentehuis, in het zwembad of bij de bibliotheek.

Meer informatie over de plannen en de wedstrijd vindt u op www.bloemenzee-noordwijk.nl