Evangelische Omroep

Vier bekende Nederlanders liften voor het goede doel

Iedere zondagavond tussen 20.00 en 23.00 uur op radio 3FM in 'Jouw WeekendFinale'

Duim omhoog, instappen en geld verdienen voor een goed doel. Dat is 'de sponsorlift', een wekelijks onderdeel van het 3FM-programma 'Jouw WeekendFinale!' van de EO. Iedere zondagavond tussen 20.00 en 23.00 uur daagt EO-presentator Klaas van Kruistum een luisteraar uit om zoveel mogelijk kilometers te liften voor zijn of haar goede doel. In de maand april gaan vier bekende Nederlanders deze uitdaging aan.

Bekende Nederlanders
Sharon Kips, Miljuschka Witzenhausen, Sipke Jan Bousema en Brace zijn de lifters die straks langs de kant van de weg staan. Alle vier liften ze zoveel mogelijk kilometers voor 'hun' goede doelen. Daarnaast krijgen ze elk twee speciale opdrachten waarmee ze extra kilometers ­dus geld- kunnen verdienen.

Sponsor de lifters
De lifters moeten natuurlijk sponsorgeld per kilometer scoren om uiteindelijk te kunnen 'cashen' voor hun goede doel. Alle luisteraars kunnen een van de bekende lifters sponsoren door een bepaald bedrag per kilometer toe te zeggen. Dit kan door een mail te sturen met daarin het bedrag per kilometer naar sponsorlift@3fm.nl.

Jan Bousema
Presentator Sipke Jan Bousema bijt de spits af op zondag 6 april. Hij lift dan voor Unicef. De week ervoor (30 maart) houdt hij zijn pleidooi in de uitzending, waarmee hij de luisteraars probeert te overtuigen van zijn goede doel. Tijdens de uitzending is het liftavontuur van de BN'ers in beeld en geluid te volgen. Foto's, een GPS-track waarmee iedereen live kan meekijken via internet.

Alle lifters op een rijtje:
Zondag 6 april Sipke Jan Bousema Unicef
Zondag 13 april Sharon Kips Children Asking
Zondag 20 april Miljuschka Witzenhausen Dance4life
Zondag 27 april Brace
Edukans

JouwWeekendFinale
JouwWeekendFinale is het 3FM-programma van de EO waarin Klaas van Kruistum drie uur lang het weekend feestelijk afsluit en vooruitblikt op de nieuwe week. Behalve veel muziek komen programmaonderdelen als de sponsorlift, gasten, 5voorjeweekend (request) en de Klaasagenda voorbij.

Noot voor redactie,