Ingezonden persbericht


Den Bosch, 27 maart 2008

PERSBERICHT

Crompton Greaves kiest voor Nederlandse LED-technologie van Lemnis Lighting

Lemnis Lighting is tijdens The Sixth Light India International Exhibition in Delhi een samenwerkingsverband aangegaan met Crompton Greaves, een van de grootste spelers op het gebied van elektrotechniek in de wereld. Lemnis Lighting zal haar innovatieve technologie en kennis op het gebied van LED verlichting integreren in toepassingen van Crompton Greaves voor de Indiase markt. De contracten vloeien voort uit een recente handelsmissie naar India met staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken.

"Dit is een fantastische doorbraak voor Lemnis Lighting in de internationale arena. Onze doelstelling is om in snel ontwikkelende economieën zoals India de meest duurzame vorm van verlichting op de markt te brengen. Op die manier kunnen we een belangrijke vermindering realiseren in de wereldwijde CO2 uitstoot. Crompton Greaves deelt deze ambitie en door onze samenwerking, verwachten wij een versnelde en brede introductie van LED verlichting in India."aldus Tim Cremer, CEO van Lemnis Lighting.

Uitgangspunt van de "Lemnis-Crompton Greaves" alliantie is het breed beschikbaar maken van LED verlichting waardoor er een enorme reductie ontstaat in het energie verbruik en de CO2 uitstoot en dat draagt weer bij aan een schonere wereld.. "Wij zijn trots op onze overeenkomst met Lemnis Lighting. Met de energie behoefte en beschikbaarheid van vandaag is het onvermijdelijk geworden dat er initiatieven genomen worden om deze problemen aan te pakken. Onze overeenkomst met Lemnis Lighting biedt de eindgebruiker de laatste LED-technologie vanuit Lemnis, ondersteund door de elektrotechnische toepassingen en geïntegreerde oplossingen van Crompton Greaves"aldus Sudhir Trehan, Managing Director van Crompton Greaves.

Crompton Greaves

Crompton Greaves is een elektrotechnisch bedrijf en maakt onderdeel uit van Gautam Thapar Group of Companies, 'AVANTHA'. Met een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard Euro is Crompton Greaves India's grootste private onderneming op het gebied van elektrotechniek. Het bedrijf biedt een grote reeks aan producten ondergebracht in drie groepen: - Power Systems, Industrial Systems en Consumer Products waaronder verlichting.

Lemnis Lighting
Lemnis Lighting, een dochteronderneming van Tendris Holding, is actief in de lichtindustrie op het gebied van LED (Light Emitting Diode). Lemnis heeft de LED-technologie op zodanige wijze ontwikkeld dat deze toepasbaar is in diverse bestaande en nieuwe lichtconcepten. Lemnis draagt met haar technologie bij aan een versnelde acceptatie van de LED als belangrijkste energiezuinige en duurzame lichtbron in de markt. Lemnis Lighting is gevestigd in '''s-Hertogenbosch en San Francisco en werd in 2005 opgericht door twee achterkleinzonen van Anton Philips.