NOC*NSF


Arnhem, 10 maart 2008

Het aftellen begint, Nederland loopt warm voor de sport

De Nationale Sportweek 2008 begint steeds meer body te krijgen. De lijst met sportieve evenementen op www.nationalesportweek.nl groeit gestaag, Nederland loopt zich letterlijk warm voor een week boordevol sport!

Over een paar weken, op 28 maart om precies te zijn, zal het sportvuur ontvlammen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Steden als Delft, Arnhem, Apeldoorn, Utrecht, Maastricht en Amsterdam zetten zich in voor een exclusief Sportweekaanbod voor hun inwoners en nemen de vlam mee naar huis. Delegaties uit diverse gemeenten zijn te gast tijdens het openingsfestijn. Met speciale bussen worden zij naar het stadion gebracht om getuige te zijn van de sportieve aftrap van de week.

Bij de opening zijn de ambassadeurs van de Sportweek uiteraard ook van de partij. Bekende Nederlanders als Hans Dijkstal, Winston Post, Yvonne van Gennip, Jochem van Gelder, Hella van der Wijst, Edward van Cuilenborg, Joris Putman, Frits Wester en Elsemieke Havenga verlenen hun medewerking aan week én de kick-off. In hun sportkleding komen ze met het publiek in actie, precies dáár draait het om deze week.

Dit jaar is opnieuw gekozen voor 'de dagen van'. Tijdens een groots openingsfeest in het stadion, dat om 13.30 uur begint, wordt het programma van de themadagen voor het voetlicht gebracht en zal duidelijk worden wat Nederland binnenkort te wachten staat.

28 maart Opening in het Olympisch Stadion in Amsterdam 29 maart Dag van de Motorsport, Arnhem
30 maart Dag van de Fietssport, Maastricht
31 maart Dag van de Wintersport, Delft

1 april Dag van de Racketsport, Center Parcs Heijderbos
2 april Dag van de Watersport, Zoetermeer

3 april Dag van 30 minuten, Amsterdam

4 april Dag van de Loop- en Wandelsport, Apeldoorn
5 april Dag van de Balsport, Almere
Afsluiting NSW
Kijk op www.nationalesportweek.nl voor het volledige programma van de week!


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --