Persberichten

Congres 'Beleggen in Vastgoed' op Second Home International 2008

Publicatiedatum: 18-03-2008


Persbericht,
Utrecht, 19 maart 2008

Gretigheid van slecht geïnformeerde investeerders kan ook afgestraft worden

Hoewel veel mensen rijk zijn geworden en nog steeds veel geld verdienen met investeringen en beleggingen in (inter)nationaal vastgoed, kan gretigheid ook afgestraft worden. Met enige regelmaat krijgt de reputatie van de Nederlandse vastgoedsector een knauw. Bijna dagelijks wordt in de media bericht over negatieve aspecten in de vastgoedmarkt. Vastgoedbeleggingen worden met argusogen bekeken, zeker nu onlangs weer enkele grote oplichtingschandalen aan het licht zijn gekomen.
Beleggers en investeerders moeten op basis van rationele argumenten een verantwoorde keuze kunnen maken. Met de toename van het aantal Nederlanders dat geld belegt in buitenlands onroerend goed, stijgt de behoefte aan informatie en advies. Op vrijdag 28 maart, de eerste dag van de beurs Second Home International 2008, geven experts op het congres 'Beleggen in vastgoed' invulling aan deze sterk toenemende informatiebehoefte.
Organisator van dit congres is belangenorganisatie Mondi in samenwerking met VNU Exhibitions Europe, Vastgoed Belang en de Vereniging Vastgoed Participanten (VVP). Second Home International is de grootste Europese publieksbeurs voor internationaal onroerend goed en wordt gehouden van 28 tot en met 30 maart.


Preventief informeren
Tijdens het congres gaan deskundige sprekers in op actuele vragen. Waar kan informatie over berekeningen, personen of organisaties worden geverifieerd? Wat zijn trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt? Hoe kunnen beleggers zich preventief informeren, zodat bekend is waarin wordt geïnvesteerd? Voor het congres zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De deelnameprijs van ¤ 40 is inclusief toegang tot Second Home International 2008. Het congresprogramma:

11.30 - 12.00: Ontvangst met lunch
12.00 -12.05: Opening door dagvoorzitter drs. Hein Bos, directeur van Vastgoed Belang,
vereniging van particuliere beleggers in vastgoed
12.05 - 12.25: 'Handelen met voorkennis in buitenlands vastgoed', door Rob Smulders, directeur van Mondi, onafhankelijke belangenorganisatie voor (toekomstige) eigenaren van een woning in het buitenland en beleggingsobjecten
12.30 - 12.55: 'De schimmige wereld van vastgoed-CV's en maatschappen' en 'Beleggen in gebakken lucht', door mr. Dion A.N. Bartels MRE MRICS van Bartels Advocaten, gespecialiseerd in de juridische aspecten van vastgoed, binnen deze sector deskundige op het gebied van financiën en commercie, tevens bestuurslid en woordvoerder van de Vereniging Vastgoed Participanten
13.00 - 13.25: 'Fiscaliteit: verschillen en overeenkomsten tussen indirecte en directe beleggingen', door mr. J.P. (Koos) Boer, belastingadviseur werkzaam voor Deloitte Belastingadviseurs B.V. te Leiden, verbonden aan de Universiteit Leiden, tevens docent Inkomstenbelasting voor Specialisten en Generalisten bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en docent in het kader van postacademisch onderwijs en diverse PE-trajecten
13.30 - 14.00: Trends en ontwikkelingen in (internationale) vastgoedmarkt
14.00 - 14.30: Afsluitende borrel
14.30 - 18.00: Bezoek Second Home International

Beursaanbod
De 350 exposanten op Second Home International 2008 presenteren een aanbod uit 65 landen. Dit is een absoluut record. Voor het volledige beursaanbod en voorverkoop: www.secondhome.nl.


Noot voor de redactie -