Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Maart

* | 28 maart: wethouder krijgt 1ste ton

28 maart: wethouder krijgt 1ste ton

De actie waarbij inwoners van Smallingerland goedkoop een regenton konden aanschaffen, was een enorm succes. In totaal zijn er 1660 tonnen besteld. Bij gemiddeld gebruik van de tonnen levert dit een jaarlijkse waterbesparing op van drie miljoen liter. Een prachtig resultaat!

Op vrijdag 28 maart a.s. om 17.00 uur geven we de start voor de uitreiking van de regentonnen. Op het plein bij De Lawei wordt de eerste regenton uitgereikt aan wethouder Fred Veenstra. Deze uitreiking vindt plaats in een decor van een grote houten regenton met een inhoud van maar liefst 5.500 liter! Na het officiële moment zullen twee danseressen en twee percussionisten een regendans opvoeren. Zij proberen een regenbui op te wekken om de tonnen te vullen. U bent allen van harte uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Vanaf zaterdag 29 maart a.s. wordt begonnen met het uitreiken van de tonnen aan de deelnemers aan de actie. Er zijn twee avonden en vier zaterdagen gepland om alle tonnen te laten ophalen. Mensen die een ton besteld hebben, krijgen per post bericht op welke dag ze verwacht worden bij het terrein van de gemeente aan de Tussendiepen in Drachten.