Gemeente Strijen


Wandelpad aangelegd in bos Oranjewijk

SayIt

Wandelpad bos Oranjewijk (19-03-2008) STRIJEN - Door het aanbrengen van een schelpenverharding is het bos naast de Oranjewijk sinds kort ook toegankelijk voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel of rollator. Op vrijdag 28 maart wordt het nieuwe pad op feestelijke wijze officieel opgeleverd.

In het door wandelaars druk bezochte bos aan de Moricaanseweg, zijn de afgelopen weken met schelpen verharde wandelpaden aangelegd. Uit gesprekken die gevoerd zijn met bewoners, t.b.v. het opstellen van de ontwikkelingsvisie Oranjebuurt, bleek dat de wandelpaden in het bos van Strijen niet of slecht begaanbaar waren.
Een aantal wandelaars had aangegeven last te hebben van het hoge gras, en in natte periodes van de slechte begaanbaarheid van de paden. Met het verharden van de paden zijn deze problemen grotendeels opgelost. Tevens is het bos nu begaanbaar gemaakt voor mindervaliden. In totaal werd een lengte van 2100 meter verhard, de breedte van het pad ging naar minimaal een meter. Door het toepassen van schelpen heeft het pad zijn landschappelijke uitstraling behouden.