PERSBERICHT ALTERRA

Wandelen en fietsen langs de Grebbelinie: proefpersonen gezocht voor slim apparaat

Wandelen of fietsen met een slim mobieltje met informatie over de Grebbelinie. Alterra zoekt proefpersonen die in een van weekeinden in de periode van 28 maart tot eind april als 'onderzoeker' het nieuwe navigatiesysteem in de praktijk willen testen.

De Wageningse onderzoekers gaan samen met partners na hoe op een moderne manier cultuurhistorische informatie beschikbaar kan komen voor wandelaars en fietsers. In het project digitale wichelroede is hiervoor een modern navigatiesysteem ontwikkeld. Het apparaat geeft informatie ter plekke op het moment dat de wandelaar of fietser om informatie vraagt. Ook is het apparaat te 'laden' met eigen persoonlijke verhalen. Het informatiesysteem is uitgewerkt voor delen van de Grebbelinie, de 60-kilometer lange militaire verdedigingslinie die in het oosten van de provincie Utrecht en het westelijk deel van Gelderland loopt. Medio vorig jaar is het informatiesysteem voor het eerst op grotere schaal uitgeprobeerd. Toen kwamen verscheidene kinderziektes aan het licht. Deze zijn inmiddels verholpen, zodat het nieuwe navigatiesysteem aan een nieuwe proef kan worden onderworpen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op de website www.digitalewichelroede.nl.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Alterra, Wageningen UR: Martin Goossen, 0317- 481674
martin.goossen@wur.nl
of: info@digitalewichelroede.nl

Het project Digitale Wichelroede wordt mogelijk gemaakt door Ruimte voor Geo-Informatie en de provincie Utrecht en wordt uitgevoerd door een consortium van de volgende partners: DS, Galileo, Gemeente Utrecht, Stichting Domplein 2013, kadaster TDN, KPN, ministerie van LNV, provincie Utrecht, Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei ,Waag Society en Wageningen Universiteit en Researchcentrum