Saxion Hogescholen
BR>

wo 26 maart 2008

Lustrum Commerciële Bedrijfskunde

De kopopleiding Commerciële Bedrijfskunde, beter bekend onder de naam BK5, van de Academie Bedrijfskunde & Ondernemen van Saxion Hogescholen viert op vrijdag 28 maart 2008 op de locatie in Enschede haar vierde lustrum.

De opleiding biedt al 20 jaar een bedrijfskundeprogramma voor afgestudeerden van technische hbo-opleidingen. Afgestudeerde ingenieurs kunnen door middel van deze eenjarige kopopleiding een tweede diploma en daarmee een tweede ingenieurstitel behalen. In het programma van 90 credits ligt de nadruk op economische, bedrijfskundige en communicatieve vakken (waaronder moderne vreemde talen). Studenten werken groepsgewijs aan een afstudeeropdracht van bedrijfskundige aard. Daarnaast zijn ze actief in commissies die verschillende activiteiten organiseren gedurende het jaar, zoals een studiereis naar het buitenland.

Afgestudeerde BK5-ingenieurs zijn door de unieke combinatie van een technische en een bedrijfskundige hbo-opleiding breed inzetbaar en daarom op de arbeidsmarkt zeer gevraagd.

De opleiding is uniek in Nederland: het is nog de enige niet-particuliere opleiding waar studenten in één jaar een volwaardig diploma Technische Bedrijfskunde kunnen behalen.

De Academie Bedrijfskunde & Ondernemen heeft (voormalige) BK5-studenten en docenten uitgenodigd om de viering van het lustrum bij te wonen. Zij krijgen een programma aangeboden met diverse sprekers, onder wie de heer Han van der Meer, lector Innovatief Ondernemerschap bij Saxion Hogescholen. De dag wordt afgesloten met een feestelijk diner.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Corrie Hemkes, PR coördinator van de Academie Bedrijfskunde & Ondernemen van Saxion Hogescholen, locatie Enschede, tel. 053 - 487 13 90.