Gemeente Medemblik

Wandel mee bij de opening van loop-/wandelroutes

Op vrijdag 28 maart en vrijdag 4 april worden de loop-/wandelroutes Avengoorn, Obdam en Wognum geopend. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Onderdeel van de officiële opening is de uitreiking van het certificaat Veilige loop-/wandelroute door een vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Wethouder dhr. J. Vriend (Avengoorn en Obdam) en wethouder dhr. J. Entius (Wognum) onthullen het informatiebord aan de start van de route en geven hiermee het startschot voor de eerste wandelaars en hardlopers. U krijgt dan de gelegenheid om de volledig bewegwijzerde route(s) van 3,7 kilometer hardlopend of wandelend af te leggen. De route in Wognum wordt geopend vanuit Sport- en Fitnesscentrum t Span, Boogerd 5, 1687 VX Wognum.

De routes
In Wognum staat het routebord in winkelcentrum De Boogerd. De hoofdroutes gaan door de bebouwde kom en zijn geheel verlicht, zodat zij ook s avonds te bewandelen zijn. De routes zijn afwisselend en leiden langs stukken groen, weidse uitzichten en diverse historische bezienswaardigheden. Ook voor minder valide gebruikers zijn de hoofdroutes geschikt.

Vanaf de hoofdroutes is nog een aantal alternatieve routes mogelijk, die door het ontbreken van voldoende verlichting niet aan de kwaliteitscriteria voldoen, maar toch zeker de moeite waard zijn. Groene routes leiden door parkachtig gebied of langs verrassende groenvoorzieningen en de Oud Obdamroute en Staetenroute (Avengoorn) zijn vanwege de ligging aan woon- zorgvoorzieningen voor senioren en de kortere lengte speciaal geschikt voor senioren en minder validen. Deze laatste routes zijn tevens gecontroleerd op rolstoeltoegankelijkheid en als zodanig bestempeld.

Nordic Walking
Speciaal voor deze gelegenheid geeft Sportservice West-Friesland u de mogelijkheid kennis te maken met Nordic Walking. Voorafgaand aan de officiële opening in Avenhorn (28 maart) en Wognum (4 april) kunt u van 14.00 tot 14.45 uur kennismaken met deze sport. Wilt u deelnemen? Meldt u zich dan vooraf aan bij Sportservice West-Friesland, tel: 0229
- 28 77 00. Deelname aan de kennismaking Nordic Walking bij de opening van de loop-/wandelroute is gratis en geheel vrijblijvend. De stokken worden voor u verzorgd.+

Meer informatie
Voor informatie over de loop-/wandelroutes is binnenkort een folder af te halen bij het gemeentehuis of aan te vragen bij Sportservice West-Friesland . De alternatieve routes zijn niet bewegwijzerd, maar worden op de plattegrond in de folder en het informatiebord aangegeven. Ook vindt u hierin beschrijvingen van diverse bezienswaardigheden langs de routes en over mogelijkheden om in groepsverband te wandelen.

Voor meer informatie over de opening van de loop-/wandelroutes of het aanvragen van een folder kunt u terecht bij Sportservice West-Friesland, tel. 0229 - 28 77 00 of e-mail: ckoopman@sportservicenoordholland.nl.