Gemeente Arnhem

Gemeente verspreidt huis-aan-huiskrant over de Wmo (27-03-2008) Wethouder van Eeten met de Wmo de markt op

Volgende week valt er bij alle Arnhemmers een speciale huis-aan-huiskrant in de bus die helemaal in het teken staat van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Arnhem. Verantwoordelijk wethouder Barth van Eeten: Het blijkt dat veel mensen nog steeds denken dat de Wmo alleen gaat over zaken als rolstoelen en hulp in het huishouden. Maar het gaat over veel meer. De Wmo is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar ook voor mensen die juist ondersteuning willen bieden. De Wmo is er dus voor iedereen.

Deze en volgende week staat een Wmo-informatiekraam op de verschillende warenmarkten: vrijdag 28 maart van 9.00 tot 13.00 uur op het Kerkplein, zaterdag 29 maart van 10.00 tot 14.00 uur op de Geitenkamp en woensdag 2 april van 9.00 tot 13.00 uur in Malburgen.

Wethouder op de markt
Om het belang van de Wmo te onderstrepen is wethouder van Eeten ook regelmatig aanwezig in de Wmo-informatiekraam. Mensen met vragen of ideeën over de Wmo kunnen daar onder het genot van een kop koffie of thee met de wethouder in gesprek. De wethouder is op vrijdag 28 maart van 11.00 tot 13.00 uur op het Kerkplein, op zaterdag 29 maart van 12.00 tot 14.00 uur op de Geitenkamp en op woensdag 2 april van 9.00 tot 9.45 uur op de markt in Malburgen.

Wmo-krant
In de Wmo-krant staat praktische informatie over de Wmo, maar ook verhalen over vrijwilligers en mantelzorgers. Verder staat er in wat de gemeente Arnhem de komende jaren van plan is op het gebied van jeugdbeleid, het aanbieden van hulp dicht bij huis, opvang van daklozen en nog veel meer.

Innovatiefonds
In de krant is ook informatie te vinden over het Innovatiefonds Maatschappelijke Ondersteuning. Dit fonds is in het leven geroepen om burgers en organisaties die een vernieuwend idee hebben voor hun wijk of buurt op het gebied van wonen, welzijn of zorg, financieel te ondersteunen.