Senternovem


28-03-2008 | ASM eindigt als eerste bij tender Opkomende Markten

De eerste tender voor de Subsidie Opkomende Markten (SOM) 2008 is succesvol afgerond. Er zijn zes projecten gerankt en vier projecten hebben een subsidie toegekend gekregen. Het Koreaanse samenwerkings project 'Kobald' van ASM is hierbij als hoogste geëindigd. ASM levert processen aan de halfgeleiderproducenten inclusief de benodigde apparatuur

In de halfgeleiderindustrie vindt continu innovatie plaats door het verkleinen van de componenten van een elektronische schakeling. De grootste geheugenproducenten van dit moment zitten in Korea. Door het aangaan van een samenwerkingsproject met een van deze producenten (Hynix) krijgt ASM de kans toe te treden tot deze grote markt.

Voor de volgende stappen in het verkleinen van de halfgeleidercomponenten zijn nieuwe materialen nodig. Deze moeten een hoge diëlektrische constante hebben zodat elektrische stromen geen invloed hebben op naast gelegen componenten. Het is niet mogelijk om deze nieuwe materialen zonder meer met de oude apparatuur en processen te verwerken. Hiervoor zullen dus nieuwe processen en apparaten ontwikkeld moeten worden. ASM wil deze doelstelling realiseren en de processen optimaliseren zodat ze op tijd en economisch rendabel toegepast kunnen worden in het productieproces van Hynix.