Gemeente De Ronde Venen


Raad adviseert positief over herbenoeming burgemeester

De gemeenteraad van De Ronde Venen heeft donderdag 27 maart een positief advies uitgebracht aan de commissaris van de Koningin over de herbenoeming van burgemeester M. Burgman. Burgemeester Burgman heeft aangegeven graag voor herbenoeming in aanmerking te komen en is verheugd over het positieve advies.

Op 16 juni 2008 verstrijkt de huidige ambtstermijn van burgemeester Burgman. Zij werd op 16 juni 2002 benoemd en daags erna tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd. Burgman (54) begon haar bestuurlijke loopbaan in 1990 als wethouder van de gemeente Amersfoort. Van september 1995 tot 2002 was zij burgemeester van de gemeente Maarn. Ook was zij in die periode enige tijd waarnemend burgemeester van de gemeente Bunnink.

Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, bestaande uit alle fractievoorzitters, heeft de aanbeveling tot herbenoeming van mevr. Burgman voorbereid. De commissie heeft daartoe onder andere gesprekken gevoerd met de burgemeester. De commissie is unaniem tot de slotsom gekomen positief te adviseren over haar herbenoeming.

Het advies van de gemeenteraad wordt naar de commissaris van de Koningin in Utrecht, R. Robbertsen, gestuurd. De commissaris zal de minister adviseren over de aanbeveling van de gemeenteraad. Uiteindelijk besluit de minister de burgemeester voor te dragen voor herbenoeming bij de Kroon.