Datum: 28 maart 2008

Leiden Verkeersongeval Donderdag 27 maart om 21.40 uur vond op de Lammenschansweg een aanrijding plaats. Een 19 jarige scooterrijder uit Leiden reed over de Lammenschansweg komende uit de richting van de Koningstraat. De Leidenaar zag te laat dat er bij de verkeerslichten op de kruising met de Jan van Houtkade een auto stilstond. De Leidenaar had zijn hoofd gedraaid richting zijn bijrijdster om iets te zeggen. Toen hij terugkeek zag hij de stilstaande auto en remde. Door het natte wegdek gleed de scooter echter door en botste tegen de achterzijde van de auto. De Leidenaar en zijn bijrijdster, een 18 jarige vrouw uit Pijnacker, werden voor controle overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Vrouw aangereden Donderdag 27 maart om 16.40 uur vond op de Horstenweg een aanrijding plaats. Een 24 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed in de richting van de Herenweg toen hij plotseling een vrouw zag oversteken in de richting van de Koningshof. De Alphenaar kon ondanks hard remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw, een 90 jarige plaatsgenote, kwam op de motorkap terecht en viel daarna op het wegdek. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Beroofd van tas Een 71 jarige Goudse is donderdag 27 maart even na 17.00 uur beroofd van haar tas. De Goudse fietste over de Willem de Zwijgersingel en voelde ter hoogte van verzorgingshuis de Savelberg dat er getrokken werd aan haar fietstas. De Goudse keek om en zag hoe een jongen op een fiets haar roze tas wild uit de fietstas trok. De jongen en een vriend die achterop zat zijn daarna rustig weggefietst. De jongens van ongeveer 15 jaar sloegen rechtsaf en reden een pad in achter het verzorgingshuis. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. De jongen die de tas wegpakte droeg een donker jack. De andere een grijs jack.

Stolwijk Eenzijdig verkeersongeval Donderdag 27 maart even na 16.00 uur vond op de Schoonhovenseweg een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 22 jarige automobilist uit Poortvliet reed in de richting van Stolwijk toen hij met de rechterbanden in de berm terechtkwam. De automobilist probeerde weer uit de berm te sturen, maar raakte in een slip en botste aan de andere kant van de weg tegen een muur. De bestuurder werd voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Zijn passagier, een 20 jarige Lekkerkerker, werd overgebracht naar het EMC in Rotterdam. Daar werd een gebroken been en een gebroken heup geconstateerd.

Nieuwerbrug Aanhouding na venten De politie heeft donderdagmiddag 27 maart een 74 jarige automobilist uit Nootdorp aangehouden voor het venten zonder vergunning en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een getuige belde de politie nadat hij op de Gravin Margarethastraat was aangesproken door de Nootdorper om spullen te kopen die in de auto lagen. De politie hield de Nootdorper aan op de Engelandweg in Bodegraven. In zijn kofferbak lagen onder meer koffers met messensets en pannensets.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --