Politie Zeeland


---


W-604-2008 Gewapende overval in Middelburg
Donderdagavond omstreeks 21.15 uur vond een gewapende overval plaats op een cafetaria in de Meanderlaan in Middelburg.
Twee gemaskerde mannen kwamen de cafetaria binnen en eisten, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, geld. In de cafetaria waren op dat moment 8 personen, waaronder het personeel, aanwezig. De daders zijn, met medeneming van enkele honderden euro's weggelopen in de richting van de Kruitmolenlaan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft om 21.35 uur op de hoek Hoge Meestraat / Zwerfruststraat een van de vermoedelijke daders, een 17-jarige inwoner van Zierikzee, klemgereden en aangehouden. Deze 17-jarige, die in bezit was van enkele honderden euro's, is ingesloten en overgebracht naar Torentijd. De andere dader is nog voortvluchtig en het onderzoek is nog in volle gang.

W-605-2008 Diefstal uit tuin, Vlissingen
Donderdag tussen 23.15 en middernacht werden uit een tuin in Batenburg in Vlissingen vier autobanden, vier tuinstoelen en een tuintafel gestolen.
De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.

W-606-2008 Mishandeling in Middelburg
Op de Langevieleweg in Middelburg werd donderdag omstreeks 21.00 uur een 23-jarige man uit Markelo mishandeld.
De man liep daar met enkele bekenden toen twee mannen, die hij eerder op de avond al in het centrum had gezien maar die hij niet kende, op hen kwamen afgelopen. De 23-jarige werd zonder reden door een van de twee met een bierfles in het gezicht geslagen. Daarna werd hij door beide mannen diverse keren geslagen en geschopt. De politie die snel ter plaatse was, heeft een van de twee, een 20-jarige Middelburger aangehouden. De tweede persoon die bij de mishandeling was betrokken is nog niet aangehouden.

O-607-2008 Mishandeling in Goes
Tijdens een conflict op de Oude Vismarkt in Goes, vrijdag omstreeks 03.45 uur, werd een 21-jarige man uit Goes met een glas in zijn gezicht geslagen.
De Goesenaar liep verschillende snijwonden op. Aan de hand van een opgegeven signalement werd door de politie een zoekslag in de omgeving gemaakt en om 04.00 uur werd in de Wijngaardstraat een 22-jarige man uit Terneuzen aangehouden. Deze man had, ook door glas, een snijwond aan zijn hand die moest worden gehecht. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Z-608-2008 Inbraak in zorginstelling, Breskens
Donderdagavond werd ingebroken in de kantoorruimte van een zorginstelling in Breskens.
Uit het kantoor werd de kluis met daarin papieren en een onbekend geldbedrag gestolen.

Z-609-2008 Onder invloed, Sluis
Door de politie werd vrijdag om 00.50 uur op de Rondweg in Sluis een auto in de berm aangetroffen. Twee mannen waren bezig om de auto de berm uit te krijgen.
Controle wees uit dat de bestuurder, een 42-jarige man uit Eeklo, bijna 4x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren.