Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 28-03-2008

Alcoholcontrole

RHENEN De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart op de Cuneraweg, het Frederik van de Paltshof en de Grebbeweg op alcohol gecontroleerd. In totaal moesten twintig bestuurders een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken.

Diefstal metaal

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Drie verdachten werden op donderdag 27 maart op heterdaad betrapt bij de diefstal van oud metaal.

Rond 16.40 uur zagen agenten dat drie jongelui op een terrein aan de Sportlaan oud metaal uit een container haalden. Het drietal, twee jongens van 15 jaar en een jongeman van 18 jaar en allen afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg, werd aangehouden voor de diefstal van oud metaal.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het door hen gestolen oud metaal is in beslag genomen.

Te veel op

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart hield de politie een automobilist aan omdat hij te veel had gedronken.

Rond 01.55 uur controleerden agenten een 46-jarige automobilist uit Diemen op de Steenstraat. Hij had te veel alcohol op en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 365 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.