Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zomerfestival in 2008 gaat door

Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost (SZAZ) is aangewezen om dit jaar de organisatie van het zomerfestival in stadsdeel Zuidoost voor haar rekening te nemen. Dit is het resultaat van een loting op vrijdag 28 maart tussen twee concurrerende aanvragen. Op de aanvraag van stichting Kwakoe Events is na toetsing aan de door burgemeester Cohen vastgestelde beleidsregels met een voornemen tot afwijzing gereageerd.

Onder leiding van notaris K. Boodt vond vrijdagochtend op het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein een loting plaats tussen twee `concurrerende' aanvragen voor een evenementenvergunning ten behoeve van het in augustus te organiseren zomerfestival. Daarmee is bekend geworden wie de organisatie van het als voorheen bekende Kwakoefestival op zich neemt.

Na de moeizame samenwerking met stichting Kwakoe Events besloot het dagelijks bestuur eind vorig jaar de aanvraag voor de organisatie van het evenement open te stellen voor andere belangstellenden. In totaal zijn zes aanvragen gedaan. Twee aanvragers hebben zich voortijdig teruggetrokken. Eén aanvraag is niet in behandeling genomen in verband met een incomplete aanvraag. De resterende drie aanvragen waren afkomstig van Stichting Multicultureel Festival Amsterdam, Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost en stichting Kwakoe Events. Bij de selectie zijn de aanvragen aan de door de burgemeester vastgestelde procedure regels voor concurrerende aanvragen getoetst. Op basis van art. 2 van de beleidsregels heeft het dagelijks bestuur met betrekking tot de aanvraag van stichting Kwakoe Events het voornemen tot afwijzing bekend gemaakt (zie ook vraag 5 en vraag 13 van `Veel gestelde vragen organisatie zomerfestival' website/link).

De aanvragen van de overige twee organisaties bleken echter bij toetsing aan bovengenoemde criteria vrijwel identiek. Daarmee was een inhoudelijke keuze voor één van de twee aanvragen niet mogelijk. Dat is dan ook de reden geweest voor de loting. Notaris K. Boodt heeft vrijdag 28 maart, in aanwezigheid van beide aanvragers, de loting verricht. Resultaat van de loting is dat met de Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost (SZAZ) het verdere vergunningtraject zal worden afgehandeld.

Gezien het belang van een kwalitatief goed zomerfestival maar ook gezien de diverse aanvragen heeft het stadsdeel een zorgvuldige procedure willen doorlopen. Advocatenkantoor Nauta Dutilh is daarom gevraagd vanaf het begin het proces nauwlettend te monitoren teneinde die zorgvuldigheid en transparantie van de te volgen procedure te borgen.

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost hecht grote waarde aan het zomerfestival. Het is een platform voor velen. Niet alleen om elkaar te ontmoeten maar ook te genieten van de sfeer en van het eten. Het bestuur is dan ook verheugd dat het zomerfestival blijft voortbestaan. Het evenement zal ook dit jaar in het Bijlmerpark plaatsvinden.

Kenneth Renfurm, bestuurslid Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost (SZAZ): "Wij zijn uiteraard heel erg blij met de uitkomst van deze loting en gaan vanavond nog beginnen met de voorbereidingen. Ook gaan we onderzoeken of we de krachten met de andere partijen alsnog kunnen bundelen. Het is onze ambitie om het festival te doen uitgroeien tot een groot evenement met internationale allure".

Links naar:

* Veel gestelde vragen organisatie zomerfestival Amsterdam Zuidoost
* Chronologisch overzicht vergunningaanvraag zomerfestival 2008