Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 28-03-2008

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft tussen donderdagavond 27 maart 23.00 uur en vrijdagochtend 28 maart 03.00 uur een alcoholcontrole op De Nieuwe Poort en de Molenstraat gehouden. Veertig automobilisten moesten een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken.

Snorfietser met alcohol

AMERSFOORT Aan het begin van de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart hield de politie een snorfietser aan omdat hij te veel had gedronken.

Rond 00.25 uur zagen agenten twee mannen met een snorfiets over de Varkensmarkt rijden. Het tweetal viel op doordat zij hard schreeuwden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Hoogland, kreeg een stopteken. De agenten roken een sterke alcohollucht en uit de blaastest bleek dat de Hooglander te veel alcohol op had. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 690 ug/l, bijna acht keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Actieve winkeldievegges

AMERSFOORT Op donderdag 27 maart winkelden twee vrouwen proletarisch bij meerdere winkels.

Rond 13.25 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Langestraat dat twee vrouwen zich verdachte gedroegen. Nadat zij weg waren gelopen, zag zij dat het tweetal een nieuwe portemonnee had gestolen. Een medewerker van de winkel ging achter het tweetal, vrouwen van 30 en 40 jaar oud en afkomstig uit Houten en Utrecht, aan en hield hen iets verderop op de Langestraat aan.

De verdachten werden even later aan de politie overgedragen. Het tweetal bleek bij nog drie winkels in Amersfoort spullen te hebben gestolen. Zij zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol en boete

AMERSFOORT Op donderdagmiddag 27 maart werd een snorfietser door twee politieruiters aangehouden. Hij had te veel gedronken en nog een boete openstaan.

Rond 17.05 uur zagen twee politieruiters een snorfietser op de Stadsring over het trottoir rijden. Zij gaven hem een stopteken. De bestuurder, een 44-jarige man uit Amersfoort, bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 785 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Tevens had hij nog een boete van 300 openstaan. Nadat hij was verhoord en de boete had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.