Gemeente De Bilt


Gemeente legt twee kunstgrasvelden aan bij FC De Bilt

In 2007 heeft de gemeenteraad een bedrag van 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het wegwerken van een aantal knelpunten op de buitensportaccommodaties. Eén van de knelpunten betreft het tekort aan velden en kleedlokalen voor voetbalvereniging FC De Bilt. Komende zomer wordt dat knelpunt opgelost met de aanleg van twee kunstgrasvelden en de oplevering van vier nieuwe kleedlokalen op sportpark Weltevreden.

Met de aanleg van twee kunstgrasvelden en de uitbreiding van de kleedaccommodatie op sportpark Weltevreden wordt een langgekoesterde wens van FC De Bilt vervuld. De bouw van de kleedlokalen wordt door FC De Bilt verzorgd. De gemeente stelt het geld beschikbaar. De bouw is al een aardig eind op weg. Verwacht wordt dat ruim voor de aanvang van het komende seizoen de nieuwe kleedlokalen in gebruik genomen kunnen worden.

De kunstgrasvelden worden de komende zomer aangelegd. Eén kunstgrasveld wordt aangelegd op het huidige hoofdveld en het tweede kunstgrasveld op één van de bijvelden. FC De Bilt is nadrukkelijk betrokken geweest bij de uiteindelijke keuze van het type kunstgrasveld. De kosten voor de aanleg en bouw bedragen ruim 1 miljoen euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseurs, Wendy Verdenius, telefoon (030) 228 94 30
Linda van den Noort, telefoon (030) 228 95 01

Bilthoven, 27 maart 2008