Gemeente Purmerend

Stoplichten in binnenstad tijdelijk buiten werking

28 maart 2008

Nieuwe installaties moeten zorgen voor betere doorstroming

In april krijgen een aantal verkeerslichten in de binnenstad van Purmerend een nieuwe installatie. De nieuwe verkeersregelautomaten zijn een stuk 'slimmer' dan de oude. Ze kunnen bijvoorbeeld rekening houden met het wisselend verkeersaanbod op verschillende tijdstippen. Ook is het afgestemd op het eenrichtingsverkeer in een deel van het centrum.

Het doel is een betere doorstroming van het verkeer. De aanleg zal echter enige overlast met zich meebrengen. Tijdens de werkzaamheden zijn de stoplichten buiten gebruik. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren zijn dan een beperkt aantal rijbanen afgesloten. De afsluitingen vinden niet plaats tijdens de avondspits. Bij het afsluiten van rijbanen wordt zonodig een verkeersregelaar ingezet om het verkeer te begeleiden.

Van 7 tot 17 april 2008
De werkzaamheden beginnen op 7 en 8 april op het Looiersplein. Op 9 en 10 april gaan de werkzaamheden verder op Gedempte Where - Gedempte Singelgracht.
Op 14 en 15 april is de Gedempte Where - Hoornselaan aan de beurt. Tot slot zal op 16 en 17 april een installatie worden vervangen op de kruising Gedempte Singelgracht - Neckerdijk - Westerstraat.