Voedingcentrum


Meer vis gegeten in 2007

28 maart 2008

Uit cijfers van het Nederlands Visbureau blijkt dat er in 2007 meer vis is gegeten. Het Voedingscentrum is verheugd over deze toename. Lukt het u nog niet om 1 of 2 keer in de week vis op het menu te krijgen? Laat u inspireren door onze vistips mét oog voor duurzaamheid.

Vistips

* Zet twee keer per week vis op het menu. Kies goede vis uit de Viswijzer van het Wereld Natuur Fonds en de stichting Noordzee.
* Kies ook eens voor schaal- en schelpdieren. Prima keuzes: grijze garnaal, rivierkreeft of oester.

* Geef kabeljauw, tong en schol uit de Noordzee de tijd om weer op een gezond aantal te komen. Kies liever voor koolvis of rode poon.
* Vette vis bevat veel gezonde visvetzuren. Prima keuzes: haring, zalm uit Alaska of biologische Atlantische zalm.

Vis & gezondheid

* Waarom is vis zo gezond?

* Vette vis en zwangerschap

* Nieuwsbericht over Richtlijnen goede voeding 2006

Vis & het milieu

* Download de Viswijzer van het Wereld Natuurfonds en Stichting de Noordzee

* Online Visgids op www.goedevis.nl

* MSC-keurmerk

Recepten met goede vis

* Rivierkreeftjes met saffraansaus

* Vis met courgette en tomaat (kies voor de visfilet koolvis)


* Vispotje met aardappelen (kies voor de visfilet koolvis)
* Tilapia met een garnalenkorstje (kies in Nederland of België gekweekte Tilapia)