Provincie Zeeland

Persberichten

28-03-2008: Mogelijkheid meerjarige subsidie Kunstenplan 2009-2012

In een brief van Gedeputeerde Staten van Zeeland, die vandaag wordt verzonden, worden organisaties/instellingen geïnformeerd over de mogelijkheid voor een meerjarige subsidie in het kader van het Kunstenplan 2009-2012. In principe komen alleen in Zeeland gevestigde organisaties en/of hier uitgevoerde activiteiten voor een meerjarige subsidiëring in aanmerking.
De aanvraag moet worden ingeleverd bij de Provincie Zeeland vóór 14 mei 2008.

Uitgangspunten Kunstenbeleid
Uitgangspunt van het provinciaal kunstenbeleid 2009-2012 is de versterking van de kunsteninfrastructuur in Zeeland. Gedeputeerde Staten willen daarbij duidelijke keuzes maken en nadrukkelijk kijken naar het provinciaal belang van de organisaties en activiteiten. Voor organisaties en activiteiten van regionaal belang willen Gedeputeerde Staten afspraken maken met de gemeenten over de kunsteninfrastructuur op regionaal niveau.
Gedeputeerde Staten geven verder aan dat de meerjarige financiële ondersteuning van organisaties en activiteiten mede afhankelijk is van de uitwerking van het nieuwe cultuurbeleid van het Rijk.

Subsidieaanvraag en beoordeling
In de aanvragen dienen organisaties onder andere aan te geven waarom voor de organisatie en/of de uitvoering van de activiteiten een meerjarige subsidie noodzakelijk is en ook waarom de organisatie gerekend moet worden tot de kunsteninfrastructuur van provinciaal niveau.
Bij de beoordeling wordt gekeken naar de vertaling van bovengenoemde vragen in een meerjarige beleidsvisie en - begroting en een daarop afgestemd meerjarig plan van aanpak.
Belangrijk zijn daarbij inhoudelijke en organisatorische criteria, zoals onder andere: kwaliteit, diversiteit, professionele aanpak, professionaliteit, financieel beheer.
Bij professionele kunsten wordt met name gekeken naar de (ontwikkeling van de) artistiek-inhoudelijke kwaliteit. Bij de amateurkunsten is het belangrijkste aandachtspunt de ontwikkeling van de beoefenaar.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht op de website: www.zeeland.nl , onder de rubriek cultuur.

28 maart 2008, Brigitte van Klinken-v.d. Berg, (0118) 631351,